Yhteystiedot
Apulaisrehtori
Laura Räty
+358 9 310 15208
laura.raty@hel.fi
Apulaisrehtori
Mikko Sammalo
+358 9 310 72363
mikko.sammalo@hel.fi
Hallintoassistentti
Johanna Räsänen (ma, ke, to)
+358 9 310 80059
kanslia.torppis@hel.fi
Rehtori
Rita Argillander
+358 9 310 80060
rita.argillander@hel.fi
Lukuvuosi 2024-2025
Kielten opetus
Tarjolla auditorio ja sali
Koulumme on yhtenäinen peruskoulu luokille 1–9. Oppilas voi siis käydä samaa koulua ensimmäiseltä luokalta peruskoulun viimeiseen luokkaan asti.
Meidän koulu
Valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden pohjalta on laadittu Helsingin oma kuntakohtainen opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) sekä koulukohtaiset opetussuunnitelmat. Opetusta meidän koulussa ohjaa koulun opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).
Koulumme opetus- ja kasvatustyön tavoitteena ovat oppilaan hyvät elämänhallintataidot ja yleissivistys. Lapsen kasvua ja itsetuntoa tukee eheä yhdeksänvuotinen oppimispolku ja toimiminen vuorovaikutuksessa eri-ikäisten oppilaiden kanssa. Oppimisessa korostuu vuorovaikutus ja oppimaan oppimisen taidot.
Koulun opetussuunnitelmaan on kirjattu koulutyön tavoitteet, mitä aineita koulussa opiskellaan, miten koulussa työskennellään ja miten oppilaita voidaan tukea.
Kaikilla vuosiluokilla opetetaan laaja-alaisten taitotavoitteiden mukaisesti sekä opiskellaan ainakin kaksi ilmiökokonaisuutta vuosittain.
Luokilla 1.–6. on oma opettaja, joka opettaa pääosan tunneista. Yhdessä oman opettajan kanssa voi työskennellä erityisopettaja tai koulunkäyntiavustaja.
7.–9.-luokilla opiskellaan kolmessa jaksossa ja osa opiskeltavista oppiaineista vaihtuu jakson vaihtuessa. Oppitunteja on keskimäärin 30 viikossa.
Koulussamme eri oppimisen vaiheista käytetään termejä juuri (1.-2. lk), runko (3.-6. lk) ja latva (7.-9. lk). Eri vaiheiden nimitykset kuvaavat symbolisesti lapsen oppimispolkua ja taitojen karttumista: Juuressa koulumme oppilaat saavat koululaisen perustaidot, ja rungossa taidot vahvistuvat. Latvassa oksat kasvavat ja tuuheutuvat, kun oppilaat kasvattavat itsetuntemustaan ja löytävät omia vahvuuksiaan ja mielenkiinnon kohteitaan.
Kieliohjelma
- 1. luokalta alkava vieras kieli (A1): englanti, ranska, saksa
- 3. luokalta alkava vapaaehtoinen vieras kieli (A2): englanti, ranska, saksa
- 6. luokalta alkava toinen kotimainen kieli (B1): ruotsi
- 8. luokalta alkava vapaaehtoinen vieras kieli (B2): ranska, saksa
Painotettu opetus
Koulussamme ei ole painotettua opetusta.
Tärkeää tietoa tulevien 1. ja 7.-luokkalaisten huoltajille
- Infotilaisuus tulevien 7.-luokkalaisten huoltajille järjestetään Torpparinmäen peruskoululla pe 1.11.2024 klo 8.30-9.15
- Infotilaisuus tulevien 1.-luokkalaisten huoltajille järjestetään Torpparinmäen peruskoululla ti 12.11.2024 klo 8.30-9.15
Tervetuloa!
Kodin ja koulun yhteistyötä syksyllä 2024
- Pe 9.8.2024 klo 10.15 aamunavaus: Aapisten jakaminen uusille 1-luokkalaisille
- Ke 21.8.2024 koko koulun vanhempainilta
- Pe 27.9.2024 Kodin ja Koulun aamupäivä
- Arviolta pe 28.10.2024 alkaen oppimiskeskustelut: oppilas, vanhemmat ja opettajat. Tarkemman ajankohdan kertoo oma opettaja myöhemmin.
Koulumme sosiaalisessa mediassa
Kerromme koulun arjesta myös Facebookissa, otathan meidät seurantaan.
Torpparinmäen peruskoulu Facebookissa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Kodin ja koulun yhteistyön periaatteet ja toimintatavat on kuvattu jokaisen koulun opetussuunnitelmassa. Siihen kuuluvat mm. vanhempainillat, vanhempainvartit sekä yhteydenpito sähköisen Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta.
Käytännön yhteistyöstä ja toiminnasta sovitaan yhdessä koulun ja huoltajien kanssa. Kodin ja koulun yhteistyö on vastavuoroista. Kouluissa toimii johtokunta ja myös vanhempainyhdistys.
Peruskoulun johtokunta koostuu vanhempien, oppilaiden ja henkilöstön edustajista. Johtokunnan puheenjohtaja on Hanna Vieruaho.
Vanhemmilla on mahdollisuus tutustua toisiinsa koulun järjestämissä tilaisuuksissa tai vanhempien perustaman luokkatoimikunnan tapahtumissa. Torpparinmäen peruskoulussa toimii aktiivisesti vanhempainyhdistys. Vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja on Sanna Franck. Vanhempainyhdistykseen voit olla yhteydessä sähköpostitse: torppiksen.vanhempainyhdistys@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman).
Wilma
Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta huoltajat voivat saada tietoa lastensa opetuksesta, opetusjärjestelyistä ja arvioinnista sekä selvittää poissaoloja. Wilmassa huoltajat saavat koulun lähettämiä tiedotteita ja voivat olla yhteydessä opettajiin ja rehtoriin. Wilmaa käyttävät myös oppilaat ja opiskelijat omien opintojensa seurantaan. Huoltajakohtaiset Wilma-tunnukset annetaan syyslukukauden alkaessa siitä koulusta, jossa lapsi on aloittanut.
Opi käyttämään Wilmaa YouTube-videoidemme avulla.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Koulussamme on käytössä kuuden viikon jaksolla kiertävät perus- ja kasvisruokalistat. Päivittäin on valittavana kaksi pääruokavaihtoehtoa. Ateriaan kuuluu lämmin ruoka, salaatti, raaste tai tuorepala, ruokajuoma, leipä ja levite.
Katso koulun lounaslista(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Koulun järjestyssäännöt on laadittu uutta opetussuunnitelmaa vastaaviksi. Ne käydään oppilaiden kanssa läpi lukuvuoden alussa.
Torpparinmäen peruskoulun järjestyssäännöt
Koulun järjestyssäännöt lisäävät kouluyhteisön turvallisuutta, viihtyisyyttä ja sisäistä järjestystä. Järjestyssäännöt koskevat koulun aluetta, kouluaikaa, koulun järjestämiä tilaisuuksia ja opettajan määrittämiä oppimisympäristöjä.
Torppiksen järjestyssäännöt käsitellään oppilaiden kanssa vähintään lukuvuosittain. Niitä päivitetään tarvittaessa. Järjestyssääntöjen lisäksi luokissa tai ryhmissä voi olla omat, kirjatut käytänteet tai omat ohjeistukset.
Jokaisella torppiksen oppilaalla on oikeus seuraaviin asioihin:
1. Oikeus hyvään oppimiseen.
2. Oikeus työrauhaan.
3. Oikeus turvalliseen oloon koulussa.
4. Oikeus käyttää tiloja ja välineitä sopimusten mukaan.
5. Oikeus opiskella ja työskennellä kannustavassa ja myönteisessä vuorovaikutuksessa toisten kanssa ja oikeus turvallisiin koulumatkoihin.
Jokaisella Torppiksen oppilaalla on velvollisuus seuraaviin asioihin:
1. Velvollisuus osallistua opiskeluun parhaansa yrittäen.
2. Velvollisuus antaa muille työrauha.
3. Velvollisuus olla aiheuttamatta pelkoja tai turvattomuutta muille.
4. Velvollisuus käyttää tiloja ja välineitä vastuullisesti.
5. Velvollisuus hyvään ja tilannekohtaiseen käytökseen niin koulussa kuin koulumatkoillakin
Torppiksen käytänteet ja sopimukset
Seuraavat sopimukset ja käytänteet täydentävät Torppiksen oppilaan oikeuksia ja velvollisuuksia. Niiden noudattaminen saa kouluarjen sujumaan hyvin ja tuntumaan mukavalta.
Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo
Jokaisella oppilaalla on oikeus tasa-arvoiseen ja tasavertaiseen kohteluun. Kunnioitamme yksilöllistä, kielellistä, kulttuurillista, seksuaalista ja uskonnollista monimuotoisuutta. Torppiksessa on oikeus ilmaista näkemyksiään ja mielipiteitään. Kunnioitamme toistemme ajatuksia ja arvoja, emme loukkaa ketään tahallisesti.
Ruokailu
Ruokailuhetki on kaikille rentoutumisen ja viihtymisen hetki. Ruokailussa noudatetaan hyviä tapoja esim. ulkovaatteet, päähineet, laukut ja reput jätetään niille varattuihin paikkoihin, ruokaa otetaan sen verran, kun sitä syödään, ruokailutilassa liikutaan rauhallisesti, maistellaan rohkeasti uusiakin makuja, jutellaan pöytäryhmissä, huolehditaan omat astiat oikeille paikoille ja kiitetään. Ruokailun jälkeen juuren ja rungon oppilaat siirtyvät reippaasti välitunnille. Energiajuomien tuominen kouluun on kielletty, välipala syödään ruokapöydän ääressä.
Välitunnit
Juuri ja runko viettävät välitunnit ulkona. Latvan oppilaat voivat viettää välitunnit sisällä. Ulkovalvoja ilmoittaa poikkeusjärjestelystä esim. jos on kova pakkanen tai sadekeli. Välitunnilla voi jutella kavereiden kanssa, leikkiä erilaisia pihaleikkejä tai pelata. Koulussamme leikitään ja pelataan yhdessä. Tavoitteenamme on, että ketään ei jätetä tahallaan leikkien ja pelien ulkopuolelle. Ulkokengät jätetään oman luokan hyllyyn (juuri-runko). Latva jättää kengät kenkätelineeseen tai omaan kaappiin. Ulkovaatteet jätetään naulakkoon tai omaan kaappiin oppituntien ajaksi. Latvan oppilaat voivat pitää päähinettä sisätiloissa, myös oppitunneilla (jos tunnin opettaja sen sallii), muttei ruokailussa, juhlissa yms. Päähineen käytön salliminen perustuu pukeutumiskulttuurin muutokseen, sillä päähine on nykyään osa monen nuoren tai aikuisen asukokonaisuutta.
Koulussa harjoitellaan huomaavaista ja asiallista yhdessäoloa. Kiusaaminen on kiellettyä. Kiusaamisesta tulee aina kertoa aikuiselle ja siihen puututaan. Turvallisuussyistä talvisin lumipalloja ja jääkokkareita ei heitetä. "Kukkulan valloitus"-leikki on myös kielletty. Torppiksessa on eri-ikäisiä oppijoita. Tämä tulee ottaa huomioon erilaisissa vuorovaikutustilanteissa. Esimerkiksi kielenkäytön tulee olla asiallista, niin pienten kuin isojenkin korville sopivaa.
Koulumatkat
Koulumatkat tulee kulkea sääntöjä noudattaen. Suosittelemme, että pyörillä tullaan kouluun vasta kolmannesta luokasta lähtien. Pyörät ovat huoltajien vastuulla. Varsinkin yläkoululaiset käyttävät liikuntatunneilla paljon lähiliikuntapaikkojen palveluita ja tiloja. Näille tunneille kuljetaan polkupyörillä opettajien ohjeistamaa turvallista reittiä pitkin, kypärää käyttäen ja liikennesääntöjä noudattaen.
Mobiililaitteet ja internetin käyttö
Koulu suosittelee, että juuren ja rungon oppilaat eivät käytä puhelinta taukojen aikana. Suosittelemme kavereiden kanssa leikkimistä. Näin vältymme myös rikkoutuneilta laitteilta. Huoltajat ovat vastuussa oppilaiden kaikista mobiililaitteista. Koulun koneita ja välineitä käytetään asianmukaisella tavalla. Laitteista pidetään hyvää huolta. Oppitunneilla käytetään puhelimia ja muita välineitä opettajan ohjeistamalla tavalla. Jos mobiililaitteita ei tarvita tunnin aikana opetuksessa, ne säilytetään repussa. Internettiin ei saa luvatta ladata toisesta otettua valokuvaa, videota tai muuta materiaalia. Koulussa ohjataan oppilaita hyvän nettietiketin mukaiseen käyttäytymiseen.
Luvallinen poissaolo esim. sairauden tai matkan vuoksi
Oppilaan tulee osallistua opetukseen, ellei hänelle ole myönnetty siitä vapautusta. Huoltajat ilmoittavat luokanohjaajalle lapsensa sairauspoissaolosta Wilman kautta viivytyksettä. Helsingissä perheen lomamatkat järjestetään lähtökohtaisesti koulujen loma-aikoina. Luokanohjaaja voi myöntää enintään viiden päivän luvallisen poissaolon huoltajalle, rehtori myöntää sitä pidemmän poissaolon. Huoltajat huolehtivat, että poissaolon aikaiset tehtävät tulevat tehdyksi.
Myöhästyminen, luvattomat poissaolot, koulun alueelta poistuminen
Koulusta ei saa olla pois ilman syytä. Myöhästyminen on työrauhan rikkomista, se keskeyttää oppitunnin ja häiritsee muiden opiskelua. Myöhästymiset ja luvattomat poissaolot kirjataan Wilmaan ja luokanohjaaja seuraa niiden määrää. Tarvittaessa luokanohjaaja, oppilas ja huoltaja tekevät suunnitelman asian korjaamiseksi. Tukena voi olla myös oppilashuollon työntekijä. Koulualueelta ei saa poistua koulupäivän aikana ilman opettajan lupaa.
Kasvatuskeskustelut, Korjaamo
Torppislaisen oppilaan odotetaan toimivan oikeuksien ja velvollisuuksien mukaisesti. Oppilasta ohjataan jatkuvasti sekä hyvään että toisia kunnioittavaan käyttäytymiseen. Oppilaita ohjataan huolehtimaan myös oppimisympäristöstään. Kasvatuskeskustelu on ensisijainen tapa puuttua oppilaan epäasialliseen käyttäytymiseen. Jos oppilas toistuvasti rikkoo sääntöjä, hän saa opettajalta lähetteen Korjaamoon. Korjaamokeskustelun tarkoituksena on, yhdessä oppilaan kanssa, yksilöidä toimenpiteeseen johtanut teko tai laiminlyönti, selvittää laajemmin käyttäytymisen syyt ja seuraukset sekä pohtia keinot tilanteen korjaamiseksi. Korjaamo-keskustelusta tiedotetaan huoltajia ja sovitaan yhdessä seurannasta. Kasvatus- ja Korjaamokeskustelun tavoitteena on löytää yhdessä myönteisiä keinoja koulussa käyttäytymisen ja oppilaan hyvinvoinnin parantamiseksi. Keskustelussa voi olla mukana oppilashuollon työntekijä.
Vaaralliset esineet ja aineet
Kouluun ei saa tuoda eikä pitää hallussa sellaisia esineitä tai aineita, joiden hallussapito on laissa kielletty tai joilla voidaan vaarantaa omaa tai toisten turvallisuutta tai joilla voidaan vahingoittaa omaisuutta.
Muut määräykset
Järjestyssääntöjen lisäksi noudatetaan voimassa olevaa lainsäädäntöä, mm. tupakka- ja päihdelakia.
Henkilökuntamme yhteystiedot
Koulusihteeri
Johanna Räsänen, paikalla ma, ke ja to
puh. 09 310 80059, kanslia.torppis@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Kanslia on avoinna koulupäivien aikana klo 8.15-14.00
Koulusihteerille ilmoitetaan puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen muutoksista. Nimi- ja osoitemuutokset päivittyvät kuntarekisterin kautta koulun oppilasrekisteriin.
Rehtori
Rita Argillander
puh 09 310 80060, rita.argillander@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Apulaisrehtorit
Mikko Sammalo
puh. 09 310 72363, mikko.sammalo@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Laura Räty
puh. 09 310 15208, laura2.raty@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Muita yhteystietoja
Johtokunnan puheenjohtaja Hanna Vieruaho
hanna.vieruaho@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Kohdevastaava
RTK
puh. 044 467 2588
torpparinmaen.peruskoulu@rtkpalvelu.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Kouluravintola
Ruokapalveluvastaava
puh. 09 310 80074 / 040 334 8932
Opettajien puhelin, opettajienhuone
puh. 09 310 80066
Ahlroth Heli, 8B, Käsityö
Ala-Heikkilä Veera, 6B, 7. lk Biologia ja Maantieto
Arkoma Jussi, 6A, Liikunta
Ekholm-Pöllänen Anu, Kemia, Fysiikka, Matematiikka
Hirvelä Senja, 3B
Kantokorpi Marja, 3A
Kettunen Anni, 2B
Kiljunen Atte, Biologia, Maantieto, Liikunta
Kirjavainen Satu, 1-6D
Kommeri Noora, 7C, Englanti, Ranska
Kurki Justiina, Matematiikka, Liikunta
Kurtelius Jukka, 8C, Tekninen työ
Kurtelius Tuulikki, 5A
Laukkanen Pirjo, Äidinkieli ja kirjallisuus
Lehti Päivi, Äidinkieli ja kirjallisuus (virkavapaalla 1.8.-30.11.2024)
Majuri Minna, 6C
Makaroff Lauri, 8A, Historia, Yhteiskuntaoppi, Uskonto (virkavapaalla 6.8.-27.11.2024)
Manninen Harri, 7-9D
Matikainen Maija, 1B
McDonald Jenni, 5B, Kuvataide
Nieminen Laura, 1A, Matematiikka
Paananen Marjukka, Musiikki
Pääkkönen Piia, 4A
Relm Amanda 8A, Englanti, Ranska
Roschier Elina, 9B, Kotitalous, Terveystieto
Ruokanen Arja, Englanti, Saksa
Räty Laura, Liikunta, Apulaisrehtori
Sammalo Mikko, Matematiikka, Fysiikka, Apulaisrehtori
Solehmainen Jukka, 4B
Tyni Sanna-Kaisa, 9A, Ruotsi
Vornanen Petri, 2A
Yliviuhkola Riku, Historia, Yhteiskuntaoppi, Uskonto
Erityisopettajat
Mervi Huurinainen (lk 1-4)
puh 09 310 20411, mervi.huurinainen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Ritva Harvio (lk 5-6)
puh 09 310 26815, ritva.harvio@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Jukka-Pekka Anttinen (lk 7-9)
puh 09 310 80050, jukka-pekka.anttinen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Koulunkäynninohjaajat
Hussain Naheed
Opinto-ohjaaja
Kirsi Naskali
puh. 09 310 80069, kirsi.naskali@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Koulupsykologi
Katja Ruohio
puh. 050 512 5086, katja.ruohio@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Koulukuraattori
Saija Mäntynen
puh. 050 401 3313, saija.mantynen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Kouluvalmentaja
Enniveera Yli-Viikari
puh. 040 750 0339, enniveera.yli-viikari@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Terveydenhoitaja
Elina Heikkilä
puh. 050 310 5565
Paikalla maanantaista torstaihin. Terveydenhoitajan tavoittaa Wilman kautta tai puhelimitse.
Terveydenhoitaja vastaanottaa oppilaita ilman ajanvarausta arkisin klo 11.30-12.
Kiireelliset tapaukset ja sairauksien hoito omalla terveysasemalla: Paloheinän terveysasema, p. 09 31069200.
Helsingin terveysneuvontanumero: 09 310 10023
Tutustu, miten kouluissamme opitaan ja toimitaan
Aamu- ja iltapäivätoiminta, kerhot ja harrastukset
Oppilaille on tarjolla monenlaista vapaaehtoista ohjattua toimintaa ennen ja jälkeen koulupäivän – mielekästä tekemistä ja kivaa yhdessäoloa turvallisessa ympäristössä.
Aamutoiminta jatkuu elokuussa heti koulujen alettua.
Koululaisten aamupäivätoimintaa järjestetään perusopetuslain mukaisesti kaupungin suomenkielisissä ja ruotsinkielisissä kouluissa ja joissakin leikkipuistoissa. Ennen oppitunteja järjestettävä aamupäivätoiminta on maksutonta. Se on tarkoitettu 1.–2.-luokkalaisille sekä 3. ja 4. vuosiluokan erityisen tuen oppilaille.
Koulussamme järjestetään aamupäivätoimintaa jokaisena koulupäivänä klo 8.30-9.15 välisenä aikana. Aamutoiminnan järjestää Puuhala ja se on maksutonta. Toiminta on vapaamuotoista leikkimistä, piirtämistä ja yhdessäoloa kavereiden kanssa ennen koulun alkua. Oppilaan voi tuoda aamulla koulun Agoraan. Aamutoimintaan ilmoittaudutaan Wilman kautta. Lisätietoja voi kysyä Puuhalasta. Sähköposti on puuhala@ippuuhala.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) ja puhelinnumero 050 340 8893.
Lisätietoja koulujen aamupäivätoiminnasta löydät perusopetuksen sivuiltamme.
Perusopetuksen iltapäivätoiminta on maksullista ja suunnattu 1.–2.-luokkalaisille sekä erityisen tuen oppilaille.
Lue lisää iltapäivätoiminnasta ja sen maksuista perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme.
Katso kouluamme lähimpänä olevat iltapäivätoimintapaikat.
Voit etsiä alueemme iltapäivätoimintapaikat myös palvelukartalta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Kirjoita palvelukartalla osoite sille varattuun kenttään.
Koulussamme järjestetään oppilaille maksuttomia harrastuksia ja kerhoja sekä Harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme löydät lisätietoa kerho- ja harrastustoiminnasta.
Alla on tietoa meidän koulumme kerhoista ja harrastuksista.
Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Ilmoittautuminen on sitova. Harrastukset toteutuvat, jos osallistujia on riittävästi. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä. Osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen aikana.
Harrastamisen Suomen mallin harrastukset lukuvuonna 2024–2025
Harrastamisen Suomen mallin maksuttomia harrastuksia on tarjolla 3.–9.luokkien oppilaille kaikissa Helsingin peruskouluissa.
Uusi harrastuskausi alkaa 2.9.2024.
Harrastukset on tarkoitettu ensisijaisesti oman koulun oppilaille. Voit valita myös jollakin toisella koululla järjestettävän harrastuksen. Osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen aikana.
Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Harrastusryhmät täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Olet tervetullut tutustumaan harrastukseen ilman ilmoittautumista, jos ryhmässä on tilaa. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä.
Maanantai
Ruokaharrastus (3.-6.lk)
Aika: Maanantai klo 14.30-16
Paikka: Kotitalousluokka
Ruokaryhmissä suunnitellaan yhdessä ohjaajan kanssa lukukauden ruuat ja niiden valmistaminen. Tutustutaan eri ruokakulttuureihin ja ruokailutapoihin, opitaan käyttämään perusraaka-aineita ruoanlaitossa ja leipomisessa sekä tutustutaan ruuan alkuperään ja elintarvikkeisiin liittyviin merkintöihin.
Ilmoittautuminen: ilmoittaudu ruokaharrastukseen tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoja: Laura Ollila, laura.ollila@hnnky.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: HNNKY/Harrastamisen Suomen malli Helsingissä
Lentopallo (3.-6.lk)
Aika: Maanantaisin klo 14.30-16
Paikka: Torpparinmäen peruskoulu
Tervetuloa pelaamaan lentopalloa! Ryhmässä opetellaan lentopallon perustaitoja, tutustutaan eri osa-alueiden, kuten syötön, passaamisen ja iskulyönnin saloihin - sekä tietenkin pelataan. Tule mukaan harrastamaan!
Ilmoittautuminen: ilmioittaudu lentopalloryhmään tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Yhteystiedot: Marja Leppänen, marja.h.leppanen@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), puh. 040 5898242
Järjestäjä: Puma-Volley / Harrastamisen Suomen malli
Keskiviikko
Kuvataide (3.-6.lk)
Aika: Keskiviikko klo 14.30-16
Paikka: Kuvataideluokka
Täällä askarrellaan, piirretään, maalataan, leikataan, suunnitellaan, liimataan, koristellaan ja väännellään. Tehdään taidetta, jossa pääsee näpertämään ja askarteluja, joissa pääsee ilmaisemaan taiteellisesti. Joka kerta tehdään harjoituksia, jotka kehittävät silmän ja käden yhteistyötä, vapaata ilmaisua ja taiteellista ideointia.
Ilmoittautuminen: ilmoittaudu kuvataideryhmään tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoja: info@lasifaasi.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Studio Lasifaasi / Harrastamisen Suomen malli
Kouluun ilmoittautuminen ja hakeminen
Sinua saattaisi kiinnostaa
Koulumme johtokunta
Jokaisessa koulussa toimii johtokunta, joka ohjaa ja kehittää koulun toimintaa. Koulun johtokunta koostuu huoltajien, oppilaiden ja henkilöstön edustajista. Kasvatus- ja koulutuslautakunta valitsee jäsenet neljäksi vuodeksi. Nykyisten johtokuntien toimikausi on 2021-2025. Johtokunta muun muassa hyväksyy vuosittain koulun toimintasuunnitelman.
Johtokunnan jäsenet 2021 - 2025
Jäsenet (henkilökohtaiset varajäsenet)
Huoltajat
Vieruaho Hanna, pj., hanna.vieruaho@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) (Hinttala Kaisa)
Tamminen Timo, vpj., tjtammintimo@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) (Vanhala Vappu)
Vuori Anne (Vuori Mika)
Franck Sanna (Laine Elli)
Oppilasjäsenet lukuvuonna 2024-2025
Louhijärvi Venni (Hämäläinen Jesse)
Toivola Siiri (Määttänen Pinja)
Opettajajäsenet
Ruokanen Arja (Holm Amanda)
Kalander Tero (Arkoma Jussi)
Muu henkilökunta
Naheed Hussain (Taina Sundman)
TORPPARINMÄEN PERUSKOULUN
JOHTOKUNNAN KOKOUKSEN
Pöytäkirja
3/ 2024
Aika: keskiviikkona 30.9.2024 klo 17:30
Paikka: Torpparinmäen koulu, Ylä-Fallintie 54, 00690 Helsinki
Läsnä: Hanna Vieruaho (puheenjohtaja)
Timo Tamminen (huoltajajäsen)
Sanna Franck (huoltajajäsen)
Arja Ruokanen (opettajajäsen)
Jussi Arkoma (opettajajäsen)
Naheed Hussain (henkilökunnanjäsen)
Venni Louhijärvi (oppilasjäsen)
Siiri Toivola (oppilasjäsen)
Rita Argillander (esittelijäsihteeri)
Esityslista:
§ 1 Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17.44
§ 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
Johtokunta on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla (KunL 58 § 2 mom.).
Johtokunnan kokoontumisessa noudatetaan Helsingin kaupungin hallintosääntöä, luku 2, § 3 ”Kokoontuminen”: Toimielin kokoontuu päättäminään aikoina sekä lisäksi puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta.
Kokouskutsu tulisi lähettää vähintään 4 päivää ennen kokousta (KunL 54 §).
Kutsu tähän kokoukseen on lähetetty 24.9. 2024.
Esityslista on lähetetty 24.9.2024
Esitys: Kokous todetaan lailliseksi ja päätäntävaltaiseksi
Päätös: Esityksen mukaisesti.
§ 3 Sihteerin ja pöytäkirjantarkastajien valinta
Opetustoimen johtaja päätti hallintosäännön 9 §:n 3 momentin nojalla, että koulujen ja oppilaitosten johtokuntien pöytäkirjaa pitää rehtori.
Päätös:
Johtokunta nimeää kaksi pöytäkirjantarkistajaa.
Esitys: Toimialajohtajan päätöksellä sihteerinä toimii Torpparinmäen peruskoulun rehtori Rita Argillander. Ehdotetaan pöytäkirjan tarkastajiksi koulun opettajajäseniä Arja Ruokanen ja Jussi Arkoma.
Päätös: Esityksen mukaisesti.
§ 4 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
Alustava kokouksen esityslista on lähetetty sähköpostilla johtokunnan jäsenille 24.9.2024.
Esitys: Hyväksytään kokouksen työjärjestys
Päätös: Esityksen mukaisesti.
§ 5 Lausuntopyyntö Työ- ja loma-ajat 2025–2026
LAUSUNTOPYYNTÖ HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISTEN PERUSKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJOISTA LUKUVUONNA 2025–2026
Perusopetuksessa lukuvuosi alkaa 1. päivänä elokuuta ja päättyy 31. päivänä heinäkuuta. Lukuvuodessa on 190 työpäivää. Lukuvuoden työpäivistä vähennetään muuksi arkipäiväksi kuin lauantaiksi sattuva itsenäisyyspäivä, loppiainen ja vapunpäivä (perusopetuslain 23 §).
Lukuvuonna 2025–2026 loppiainen ja vapunpäivä sattuvat muuksi arkipäiväksi kuin lauantaiksi, joten ne vähentävät kaksi työpäivää. Koulutyötä tulee siis tehdä 188 työpäivää.
Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala pyytää johtokunnan lausuntoa alla olevista vaihtoehdoista liittyen suomenkielisten peruskoulujen työ- ja loma-aikoihin lukuvuonna 2025–2026:
1. vaihtoehto
Työaika alkaa syksyllä 7.8.2025 (to) ja päättyy 20.12.2025 (la).
Syysloma on viikolla 42 eli 13.10.2025 (ma) - 17.10.2025 (pe).
Joululoma on 22.12.2025 (ma) - 6.1.2026 (ti).
Työaika alkaa keväällä 7.1.2026 (ke) ja päättyy 30.5.2026 (la).
Talviloma on viikolla 8 eli 16.2.2026 (ma) - 20.2.2026 (pe).
Tässä vaihtoehdossa lukuvuosi alkaisi aikaisemmin elokuussa. Joululoma olisi hieman yli kaksi viikkoa niin, että opiskelu alkaisi loppiaisen jälkeen. Lokakuussa olisi viikon syysloma ja helmikuussa viikon talviloma.
2. vaihtoehto
Työaika alkaa syksyllä 12.8.2025 (ti) ja päättyy 20.12.2025 (la).
Syysloma on viikolla 42 eli 16.10.2025 (to) - 17.10.2025 (pe).
Joululoma on 22.12.2025 (ma) - 6.1.2026 (ti).
Työaika alkaa keväällä 7.1.2026 (ke) ja päättyy 30.5.2026 (la).
Talviloma on viikolla 8 eli 16.2.2026 (ma) - 20.2.2026 (pe).
Tässä vaihtoehdossa lukuvuosi alkaisi hieman myöhemmin elokuussa, mutta syysloma olisi kaksi päivää. Muuten sama kuin vaihtoehto 1.
Ennen johtokunnan kokousta asia tulee käsitellä opettajien ja muun henkilökunnan keskuudessa näiden mielipiteen selvittämiseksi. Oppilaskunnalta pyydetään oma lausunto, joka liitetään johtokunnan lausuntoon.
Lisäksi perusopetuslain 47 a §:n mukaan opetuksen järjestäjän tulee huolehtia siitä, että kaikilla koulun oppilailla tulee olla mahdollisuus ilmaista mielipiteensä heidän asemaansa liittyvistä asioista. Tämä tarkoittaa, että kaikilla koulun oppilailla tulee olla mahdollisuus ilmaista mielipiteensä edellä olevista vaihtoehdoista esim. äänestämällä. Yhteenveto oppilaiden mielipiteistä tulee toimittaa edellä tarkoitettujen lausuntojen mukana.
Sekä suomenkielisille että ruotsinkielisille kouluille on lähetetty lausunnoille samat vaihtoehdot työ- ja loma-ajoiksi.
Päätösehdotus:
Henkilökunta on äänestänyt vaihtoehtoa 1 (16/ 34). Oppilaat äänestivät luokissa ja valinta oli kaikilla vaihtoehtoa 1. Esitetään lausuttavaksi vaihtoehtoa 1.
Päätös: Esityksen mukaisesti.
§ 6 Koulun toimintasuunnitelma 2024.2025
Esitys:
Koulun toimintasuunnitelman hyväksyminen lukuvuodelle 2024–2025.
Päätös: Esityksen mukaisesti.
Tämän kokouksen päätösten täytäntöönpano
Päätös: Johtokunta päätti,
- että tämän kokouksen päätökset saadaan panna täytäntöön mahdollisista oikaisuvaatimuksista tai valituksista huolimatta, ellei erikseen toisin ole päätetty tai myöhemmin päätetä.
§ 7 Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 18.25
TORPPARINMÄEN PERUSKOULUN
JOHTOKUNNAN KOKOUKSEN
Pöytäkirja
2 / 2023
Aika: tiistaina 30.5.2023 klo 17:30
Paikka: Torpparinmäen peruskoulu, Ylä-Fallintie 54
Läsnä:
Hanna Vieruaho, puheenjohtaja, huoltajajäsen
Timo Tamminen, huoltajajäsen
Sanna Franck, huoltajajäsen
Amanda Holm, opettajajäsen
Tero Kalander, opettajajäsen
Rita Argillander, kokouksen sihteeri, rehtori
Asiat:
§ 1 Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17:42.
§ 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
Johtokunta on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla (KunL 58 § 2 mom.).
Johtokunnan kokoontumisessa noudatetaan Helsingin kaupungin hallintosääntöä, luku 2, § 3 ”Kokoontuminen”: Toimielin kokoontuu päättäminään aikoina sekä lisäksi puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta.
Kokouskutsu tulisi lähettää vähintään 4 päivää ennen kokousta (KunL 54 §).
Kutsu tähän kokoukseen on lähetetty 22.5.2023.
Esityslista on lähetetty 22.5.2023.
Esitys: Kokous todetaan lailliseksi ja päätäntävaltaiseksi
Päätös: Esityksen mukaisesti.
§ 3 Sihteerin ja pöytäkirjantarkastajien valinta
Opetustoimen johtaja päätti hallintosäännön 9 §:n 3 momentin nojalla, että koulujen ja oppilaitosten johtokuntien pöytäkirjaa pitää rehtori. Päätös: HEL 2013–000436 T 00 00 02 (§4 / 15.1.2013)
Johtokunta nimeää kaksi pöytäkirjantarkistajaa.
Esitys: Toimialajohtajan päätöksellä sihteerinä toimii Torpparinmäen peruskoulun rehtori Rita Argillander. Ehdotetaan pöytäkirjan tarkastajiksi koulun opettajajäseniä Amanda Holm ja Tero Kalander.
Päätös: Esityksen mukaisesti.
§ 4 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
Alustava kokouksen esityslista on lähetetty sähköpostilla johtokunnan jäsenille 22.5.2023.
Esitys: Hyväksytään kokouksen työjärjestys
Päätös: Esityksen mukaisesti.
§ 5 Torpparinmäen peruskoulun toimintakertomuksen 2022–2023 hyväksyminen
Ehdotus: Torpparinmäen peruskoulun johtokunta hyväksyy koulun toimintakertomuksen 2022–2023.
Päätös: Esityksen mukaisesti.
§ 6 Tämän kokouksen päätösten täytäntöönpano
Päätös: Johtokunta päätti,
- että tämän kokouksen päätökset saadaan panna täytäntöön mahdollisista oikaisuvaatimuksista tai valituksista huolimatta, ellei erikseen toisin ole päätetty tai myöhemmin päätetä.
§ 7 Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 18:10.
TORPPARINMÄEN PERUSKOULUN
JOHTOKUNNAN KOKOUKSEN
Pöytäkirja
3 / 2023
Aika: maanantaina 2.10.2023 klo 17:30
Paikka: Torpparinmäen peruskoulu, Ylä-Fallintie 54
Läsnä:
Hanna Vieruaho, puheenjohtaja
Timo Tamminen, huoltajajäsen
Sanna Franck, huoltajajäsen
Arja Ruokanen, opettajajäsen
Jussi Arkoma, opettajajäsen
oppilasjäsen
oppilasjäsen
Rita Argillander, esittelijä/ kokouksen sihteeri
Asiat:
§ 1 Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17:35
§ 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
Johtokunta on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla (KunL 58 § 2 mom.).
Johtokunnan kokoontumisessa noudatetaan Helsingin kaupungin hallintosääntöä, luku 2, § 3 ”Kokoontuminen”: Toimielin kokoontuu päättäminään aikoina sekä lisäksi puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta.
Kokouskutsu tulisi lähettää vähintään 4 päivää ennen kokousta (KunL 54 §).
Kutsu tähän kokoukseen on lähetetty ke 6.9.2023
Esityslista on lähetetty ma 11.9.2023.
Esitys: Kokous todetaan lailliseksi ja päätäntävaltaiseksi
Päätös: Esityksen mukaisesti.
§ 3 Sihteerin ja pöytäkirjantarkastajien valinta
Opetustoimen johtaja päätti hallintosäännön 9 §:n 3 momentin nojalla, että koulujen ja oppilaitosten johtokuntien pöytäkirjaa pitää rehtori. Päätös: HEL 2013–000436 T 00 00 02 (§4 / 15.1.2013)
Johtokunta nimeää kaksi pöytäkirjantarkistajaa.
Esitys: Toimialajohtajan päätöksellä sihteerinä toimii Torpparinmäen peruskoulun rehtori Rita Argillander. Ehdotetaan pöytäkirjan tarkastajiksi koulun opettajajäsenitä Arja Ruokanen ja Jussi Arkoma.
Päätös: Esityksen mukaisesti.
§ 4 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
Alustava kokouksen esityslista on lähetetty sähköpostilla johtokunnan jäsenille 11.9.2023.
Esitys: Hyväksytään kokouksen työjärjestys
Päätös: Esityksen mukaisesti.
§ 5 Torpparinmäen peruskoulun toimintakertomuksen 2023–2024 hyväksyminen
Esitys: Torpparinmäen peruskoulun johtokunta hyväksyy koulun toimintasuunnitelman 2023–2024.
Päätös: Esityksen mukaisesti.
§ 6 Lausuntopyyntö Helsingin kaupungin suomenkielisten peruskoulujen työ- ja loma-ajoista lukuvuonna 2024–2025
Perusopetuksessa lukuvuosi alkaa 1. päivänä elokuuta ja päättyy 31. päivänä heinäkuuta. Lukuvuodessa on 190 työpäivää. Lukuvuoden työpäivistä vähennetään muuksi arkipäiväksi kuin lauantaiksi sattuva itsenäisyyspäivä, loppiainen ja vapunpäivä (perusopetuslain 23 §).
Lukuvuonna 2024–2025 itsenäisyyspäivä, loppiainen ja vapunpäivä sattuvat muuksi arkipäiväksi kuin lauantaiksi, joten ne vähentävät kolme työpäivää. Koulutyötä tulee siis tehdä 187 työpäivää.
Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala pyytää johtokunnan lausuntoa alla olevista vaihtoehdoista liittyen suomenkielisten peruskoulujen työ- ja loma-aikoihin lukuvuonna 2024–2025:
1. vaihtoehto
Työaika alkaa syksyllä 8.8.2024 (to) ja päättyy 20.12.2024 (pe).
Syysloma on viikolla 42 eli 14.10.2024 (ma) - 18.10.2024 (pe).
Joululoma on 21.12.2024 (la) - 6.1.2025 (ma).
Työaika alkaa keväällä 7.1.2025 (ti) ja päättyy 31.5.2025 (la).
Talviloma on viikolla 8 eli 17.2.2025 (ma) - 21.2.2025 (pe).
Tässä vaihtoehdossa lukuvuosi alkaisi aikaisemmin elokuussa. Joululoma olisi hieman yli kaksi viikkoa niin, että opiskelu alkaisi loppiaisen jälkeen. Lokakuussa olisi viikon syysloma ja helmikuussa viikon talviloma.
2. vaihtoehto
Työaika alkaa syksyllä 12.8.2024 (ma) ja päättyy 20.12.2024 (pe).
Syysloma on viikolla 42 eli 14.10.2024 (ma) - 18.10.2024 (pe).
Joululoma on 21.12.2024 (la) - 1.1.2025 (ke).
Työaika alkaa keväällä 2.1.2025 (to) ja päättyy 31.5.2025 (la).
Talviloma on viikolla 8 eli 17.2.2025 (ma) - 21.2.2025 (pe).
Tässä vaihtoehdossa lukuvuosi alkaisi hieman myöhemmin elokuussa. Joululoma olisi vastaavasti lyhempi niin, että opiskelu alkaisi tammikuun toisena päivänä. Lokakuussa olisi viikon syysloma ja helmikuussa viikon talviloma.
Ennen johtokunnan kokousta asia tulee käsitellä opettajien ja muun henkilökunnan keskuudessa näiden mielipiteen selvittämiseksi. Oppilaskunnalta pyydetään oma lausunto, joka liitetään johtokunnan lausuntoon.
Lisäksi perusopetuslain 47 a §:n mukaan opetuksen järjestäjän tulee huolehtia siitä, että kaikilla koulun oppilailla tulee olla mahdollisuus ilmaista mielipiteensä heidän asemaansa liittyvistä asioista. Tämä tarkoittaa, että kaikilla koulun oppilailla tulee olla mahdollisuus ilmaista mielipiteensä edellä olevista vaihtoehdoista esim. äänestämällä. Yhteenveto oppilaiden mielipiteistä tulee toimittaa edellä tarkoitettujen lausuntojen mukana.
Asiakirjat toimitetaan kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle Henrik Hirviniemelle sähköisesti osoitteeseen henrik.hirviniemi@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) 10.10.2023 (ti) mennessä.
Esitys:
Torpparinmäen peruskoulun johtokunta esittää vaihtoehtoa 1. lukuvuoden 2024–2025 työ- ja loma-ajoiksi.
Perustelut: Oppilailta kerättiin palautetta oppilaskunnan kautta eri luokista ja oppilaat esittivät vaihtoehtoa 1.
Opettajilta ja muulta henkilökunnalta pyydettiin palautetta vaihtoehdoista ja vaihtoehto 1 sai eniten kannatusta (21 ääntä).
Päätös: Esityksen mukaisesti.
§ 7 Tämän kokouksen päätösten täytäntöönpano
Päätös: Johtokunta päätti,
- että tämän kokouksen päätökset saadaan panna täytäntöön mahdollisista oikaisuvaatimuksista tai valituksista huolimatta, ellei erikseen toisin ole päätetty tai myöhemmin päätetä.
§ 8 Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 18.12
TORPPARINMÄEN PERUSKOULUN
JOHTOKUNNAN KOKOUKSEN
Esityslista
1 / 2024
Aika: keskiviikkona 26.3.2024 klo 17:30
Paikka: Torpparinmäen koulu, Ylä-Fallintie 54, 00690 Helsinki
Läsnä:
Timo Tamminen/ Hanna Vieruaho, puheenjohtaja
Elli Laine, huoltajajäsen
Arja Ruokanen, opettajajäsen
Jussi Arkoma, opettajajäsen
Tara Lämsä, oppilasjäsen
Luukas Ervasti, oppilasjäsen
Rita Argillander, esittelijä/ kokouksen sihteeri
Esityslista:
§ 1 Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17.36
§ 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
Johtokunta on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla (KunL 58 § 2 mom.).
Johtokunnan kokoontumisessa noudatetaan Helsingin kaupungin hallintosääntöä, luku 2, § 3 ”Kokoontuminen”: Toimielin kokoontuu päättäminään aikoina sekä lisäksi puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta.
Kokouskutsu tulisi lähettää vähintään 4 päivää ennen kokousta (KunL 54 §).
Kutsu tähän kokoukseen on lähetetty 13.2. 2024.
Esityslista on lähetetty 12.3.2024.
Esitys: Kokous todetaan lailliseksi ja päätäntävaltaiseksi
Päätös: Esityksen mukaisesti.
§ 3 Sihteerin ja pöytäkirjantarkastajien valinta
Opetustoimen johtaja päätti hallintosäännön 9 §:n 3 momentin nojalla, että koulujen ja oppilaitosten johtokuntien pöytäkirjaa pitää rehtori. Päätös: HEL 2013–000436 T 00 00 02 (§4 / 15.1.2013)
Johtokunta nimeää kaksi pöytäkirjantarkistajaa.
Esitys:
Toimialajohtajan päätöksellä sihteerinä toimii Torpparinmäen peruskoulun rehtori Rita Argillander. Ehdotetaan pöytäkirjan tarkastajiksi koulun opettajajäseniä Arja Ruokanen ja Jussi Arkoma.
Päätös: Esityksen mukaisesti.
§ 4 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
Alustava kokouksen esityslista on lähetetty sähköpostilla johtokunnan jäsenille 13.2.2024.
Esitys: Hyväksytään kokouksen työjärjestys
Päätös: Esityksen mukaisesti.
§ 5 Torpparinmäen peruskoulun vuoden 2024 talousarvion käyttösuunnitelman vahvistaminen
Päätösehdotus:
Torpparinmäen peruskoulun johtokunta päättää hyväksyä talousarvion käyttösuunnitelman esittelijän ehdotuksen mukaisesti.
Lisäksi johtokunta päättää, että rehtorilla on oikeus kohdentaa johtokunnan tässä kokouksessa päättämän käyttösuunnitelman määrärahoja tiliryhmien ja toimintoalueiden välillä, jos koulun toiminta sitä vaatii. Rehtori tuo seuraavaan johtokunnan kokoukseen tiedoksi tehdyt muutokset.
Esittelijän perustelut:
Kasvatus- ja koulutuslautakunta hyväksyi 12.12.2023 §275 kasvatuksen ja koulutuksen toimialan vuoden 2024 tulosbudjetin ja oikeutti toimialajohtajan päättämään käyttötalouden ja investointien kokonaismäärärahojen puitteissa määrärahojen vastuuhenkilöt ja heidän määrärahansa ja tarkistamaan niitä tarvittaessa. Toimialajohtaja päätti 30.1.2024 §9 ja muutospäätöksellä 14.2.2024 §12 toimialan palvelukokonaisuuksien käyttömenojen määrärahat sekä niiden vastuuhenkilöt ajalle 1.1.2024 - 31.12.2024.
Kaupunginhallitus on antanut päätöksellään 12.12.2023 talousarvion noudattamisohjeet (Intra). Määrärahojen vastuuhenkilöt ovat vastuussa talousarvion tavoitteiden saavuttamisesta, euromäärien noudattamisesta sekä tuloarvion ja tulojen perinnän toteutumisesta sekä muista tulosbudjetin toteuttamisen edellyttämistä toimenpiteistä ohjeiden mukaisesti. Perusopetusjohtaja on suomenkielisen perusopetuksen määrärahojen vastuuhenkilö. Rehtori on koulun määrärahojen vastuuhenkilö.
Toimialajohtaja päätti 30.1.2024 ja 14.2.2024 palvelukokonaisuuksien ja hallinnon käyttömenojen sekä investointien määrärahat, joiden pohjalta perusopetusjohtaja päätti 29.2.2024 kehyksen talousarviovuodeksi 2024 tulosbudjetin tavoitteiden ja periaatteiden mukaisesti. Tämän perusteella aluepäälliköt ovat päättäneet yksittäisten koulujen kehyksistä.
Esittelijä toteaa, että koulun talousarvion käyttösuunnitelma on valmisteltu myönnetyn kehyksen puitteissa johtokunnan hyväksyttäväksi.
Torpparinmäen peruskoulun osalta budjettikehys on yhteensä 4 016 576 euroa. Käyttösuunnitelma perustuu oppilasmäärän keskiarvoon, kevään 2024 osalta on 493 oppilasta ja syksyn ennusteen 2024 osalta 487 oppilasta.
Käyttösuunnitelmassa on varattuna määräraha kertaluonteiseen palkitsemiseen, joka on suuruudeltaan 0,955 % henkilöstön säännöllisen työajan palkkasummasta.
Liitteet:
koulun käyttösuunnitelma
tulo- ja menoerittely menolajiryhmittäin ja toiminnoittain
Päätös: Esityksen mukaisesti.
§ 6 Lisäys toimintasuunnitelmaan:
Esitys:
4B-luokan yön yli menevä retki Nuuksion kansallispuistoon toukokuussa -kesäkuussa 2024 koulun toiminta-aikana.
Päätös: Esityksen mukaisesti.
Tämän kokouksen päätösten täytäntöönpano
Päätös: Johtokunta päätti,
- että tämän kokouksen päätökset saadaan panna täytäntöön mahdollisista oikaisuvaatimuksista tai valituksista huolimatta, ellei erikseen toisin ole päätetty tai myöhemmin päätetä.
§ 7 Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 18.12.
Koulumme sosiaalisessa mediassa
Kerromme yhtenäisen peruskoulun arjesta myös Facebookissa, otathan meidät seurantaan.
Torpparinmäen peruskoulu Facebookissa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Sijainti
Reitti pääsisäänkäynnille
- Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä.
Pääsisäänkäynti
- Sisäänkäynti erottuu selkeästi. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
- Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi. Ovi on raskas tai muuten vaikeasti avattavissa.
- Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.
Sisätilat
- Toimipisteessä on 2 kerrosta.
- Tilassa on hissi, johon mahtuu pyörätuoli ja jonka ovi aukeaa automaattisesti. Hissin kerrosnumerot eivät ole sormin tunnusteltavissa. Uloskäyntikerroksen painike erottuu muista. (Esteettömän hissin vähimmäismitat ovat leveys 1,1 m ja syvyys 1,4 m.)
- Sisätilojen ovet eivät erotu selkeästi seinästä.
- Toimipisteessä on esteettömäksi merkitty wc kerroksessa 2. Wc:n ovea ei ole helppo avata ja sulkea.