Haku kankaankudonnan Sidoksia-kokonaisuuteen alkaa

Helsingin työväenopistossa alkaa haku kankaankudonnan kolmivuotiseen Sidoksia-opintokokonaisuuteen. Opiskelijavalinnat tehdään elokuussa.
Kankaankudonnan näytetilkku.

Työväenopistossa alkaa syksyllä kolmivuotinen kankaankudontaan pohjautuva opintokokonaisuus (30 op), jossa suunnittelu, kudonta ja viimeistely muodostavat yhtenäisen prosessin. Opiskelijat valitaan hakutehtävän ja hakulomakkeen perusteella elokuussa.

Opintoihin sisältyy monipuolisten kudontajaksojen lisäksi visuaalisen suunnittelun perusteita, väri- ja materiaalioppia, vaate- ja sisustustekstiilien ompelua, verhoilua, kirjontaa ja värjäystä. Opintokokonaisuuden laajuus on 30 opintopistettä (op).

– Ensimmäiseen Sidoksia-ryhmään osallistuneet opiskelijat olivat todella tyytyväisiä kokonaisuuteen. Sisältöalueiden laajuudet on määritelty opintopisteinä, mikä jäntevöittää opiskelua. Kokonaisuus on siis entistäkin parempi, iloitsee käsityönopettaja Tiina Mikkelä.

Opintojen tavoitteista ja sisällöistä, kurssimaksuista, arvioinnista ja hausta kerrotaan tarkemmin käsityön nettisivuilla.

Opiskelijoilta edellytetään sujuvaa loimen luomisen, rakentamisen ja kutomisen taitoa sekä ompelun perustaitoja. 

Hakutehtävän palautus on 10.–12. elokuuta.

Lisätiedot

Sidoksia-opintokokonaisuus

Kuva: Tiina Mikkelä