Helsingin kantakaupungin ajankohtaisia suunnitelmia esitellään verkkotilaisuudessa 27. huhtikuuta

Helsingin kantakaupungin ajankohtaisia suunnitelmia esitellään verkkotilaisuudessa 27. huhtikuuta

Kantakaupunki uudistuu – suunnitteilla on useita hankkeita yksittäisten rakennusten muutoksista mittavaan täydennysrakentamiseen. Keskustan toimivuuden ja viihtyisyyden parantamiseksi suunnittelemme ja kohennamme myös liikennettä, puistoja ja historiallisia arvoympäristöjä.

Tervetuloa kuulemaan keskustan ja kantakaupungin ajankohtaisista suunnitteluhankkeista Uutta kantakaupunkia -verkkotilaisuuteen 27.4. kello 17 alkaen. Tilaisuudessa asiantuntijamme kertovat lyhyesti kantakaupungin tulevaisuuden suunnitelmista. Saat tietoa siitä, mitä kaupunki suunnittelee kantakaupungin alueella ja mitä uutta on rakenteilla. 

Verkkotilaisuuden alussa esittelemme asemakaavoja, joiden valmisteluun voi juuri nyt kertoa oman mielipiteensä. Näitä ovat esimerkiksi Kaartin
Lasaretti, Kruununhaan kotisatama sekä Unioninkatu 28. Kerromme myös
Makasiininrannan kilpailun tilanteesta, Katajanokanrannan
suunnittelusta sekä Autotalon laajennuksen kehittämisvarauksesta. Esittelyiden jälkeen vastaamme Kerro Kantasi –palvelussa esitettyihin ennakkokysymyksiin sekä illan aikana chatissa esitettäviin kysymyksiin.

Illassa kuullaan myös kattava paketti ajankohtaisista liikenne- ja katuhankkeista kuten Mannerheimin katusuunnitelmista Taka-Töölössä. Lisäksi kerromme sähköpotkulautojen pysäköintikokeilusta ja kuinka keskustan muutamia katuja elävöitetään kesäkaduiksi.

Liikenteen keskusteluosuuden jälkeen suuntaamme katseet rakentuvaan kaupunkiin. Perehdymme esimerkiksi Hesperian ja Hakasalmen
puistojen suunnitteluun. Lisäksi kuulemme missä tilanteessa Laakson
yhteissairaalan ja Garden Helsinki –hankkeet ovat. Illan päätteeksi kuullaan kaupungin taloyhtiöille tarjoamasta energianeuvonnasta ja miten OmaStadi-hankkeiden toteutusta voi seurata.

Illan aikana voit kommentoida ja esittää kysymyksiä esiteltävistä asioista chatin kautta. Kysymyksiin on vastaamassa joukko kaupunkiympäristön asiantuntijoita. Voit olla mukana koko illan tai valita ohjelmasta sinua kiinnostavat osat, illan tallenne on myös katsottavissa jälkikäteen tekstitettynä.

Asukkaiden

ennakkokysymykset Kerro kantasi -palvelussa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Illan ohjelma ja ohjeet osallistumiseen

Uutta

kantakaupunkia –tilaisuus Facebookissa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Uutinen on julkaistu 22.4. ja sitä on päivitetty 26.4.