Herttoniemenranta yllättää kävelijän - tästä ja monesta muusta aiheesta voit lukea Helsinki-lehdessä

Helsinki-lehdestä voit lukea mm. Makasiinirannan suunnitelmista, vapaaehtoistoiminnan kokemuksista, varautumisesta ja yhdenvertaisuudesta.
Herttoniemen kartano pihapiireineen.

Tällä viikolla kolahtaa kevään asukaslehti helsinkiläiskoteihin. Helsinki-lehdestä voit lukea muun muassa Makasiinirannan suunnitelmista, vapaaehtoistoiminnan kokemuksista, varautumisesta, merellisen Helsingin kohteista ja Herttoniemen rannasta sekä kaupungin kehittämästä, jopa maailmanlaajuisesta uraauurtavasta menetelmästä arvioida asemakaavojen vähähiilisyyttä. Lehdestä voit myös napata vinkit Helsinki-päivän viettoon. Lisäksi muusikko Mikko von Hertzen vinkkaa, mitkä paikat ovat Kulosaaressa rauhan tyyssijoja.

Kaupungin osilla ja osa-alueilla on omat vahvat erityispiirteensä. Niin on Herttoniemenrannallakin. Alue on täynnä kontrasteja. On modernia ja vanhaa arkkitehtuuria, kallioiden jylhyyttä, merenrannan seesteistä estetiikkaa ja Itä-Helsingin karumpaa särmää, kuvailee tähän Itä-Helsingin keitaaseen kävellen tutustunut seikkailijamme. Valitse sinäkin itsellesi jokin tuntematon kaupunginosa tai alue Kotikaupunkipolut(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)-sivulta ja tutustu siihen kävellen.

Helsinki koetaan turvalliseksi paikaksi elää. Siitä huolimatta on hyvä tietää, miten kaupunki varautuu vaaratilanteisiin ja miten itse kaupunkilaisena kannattaa toimia ennalta. Tästäkin lehdessä on lyhyt kooste.

Helsinki on kehittänyt maailmanlaajuisestikin uraauurtavan menetelmän arvioida asemakaavojen vähähiilisyyttä. Sen laskurilla voi vertailla ennalta esimerkiksi puu- ja betonirakentamisen tai maa- ja kaukolämmön tuottamia päästöjä. Suunnittelijoille se on oivallinen työväline valita asemakaavoihin ilmastoystävällisiä ratkaisuja.

Merellisestä Helsingistä pääsee nauttimaan veneetönkin. Helsinki-lehdestä saat vinkkejä monista tavoista päästä vesille eri puolilta kaupunkia.

Helsingin kaupunki tekee hyvää yhdenvertaisuustyötä, sanoo yhdenvertaisuusvaltuutettu Kristina Stenman. Parannettavaakin on. Stenmanin mukaan yksittäinen suuri asia on rakennetun ympäristön suunnitteleminen, korjaaminen ja hoitaminen niin, että kaikkivoivat liikkua esteettömästi, eivät vain ”keskivertoihmiset”. Entä minkä toiveen hän esittää jokaiselle kaupunkilaiselle?

Lue nämä ja muut jutut asukaslehdestä: Helsinki-lehti(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kuva: Mika Lappalainen