Historialliset Kanavakadun graniittiportaat uusitaan

Helsinki uusii kokonaan Uspenskin katedraalille Kanavakadulta nousevat portaat ja kunnostaa Kanavapuistoa niiden läheisyydessä.
Kanavakadulta Uspenskin katedraalille nousevat portaat.

Helsinki uusii kokonaan Uspenskin katedraalille Kanavakadulta nousevat portaat ja kunnostaa Kanavapuistoa niiden läheisyydessä. Työ tehdään alueen turvallisuuden, toiminnallisuuden ja viihtyisyyden vuoksi. Paikan nykyinen luonne ja tunnelma säilyvät.  

Vanhat portaat ovat huonokuntoiset ja liian jyrkät talvikunnossapitoon. Niistä jää muistuttamaan  portaiden alkupään graniittikivimuuri, joka yhdistyy kauniisti uusiin rakenteisiin. Uudet portaat lämpenevät talvisin kaukolämmöllä ja pysyvät siten käytettävinä läpi vuoden.

Portaat rakennetaan pääosin kotimaisesta graniitista ja ne sulautuvat historiallisesti arvokkaaseen ympäristöönsä. Portaiden tasanteilla ja reunoilla käytetään myös vanhojen portaiden nupu- ja noppakiviä, graniittisia askelmakiviä sekä tarvittaessa muita vanhoja kiviä. Pintakäsittely tekee ilmeestä yhtenäisen.

Portaiden läheisyydessä kasvaa arvokkaita kasveja, joiden suojaamiseen kiinnitetään rakentaessa erityistä huomiota. Paikalla kasvaa jo puumaisiksi ehtineitä vanhoja syreeneitä, mongolianvaahteroita, ruusupensaita ja näyttävä tataarivaahtera. Nurmikko ennallistetaan rakentamisen jälkeen.

Portaiden purku alkaa 24.8. alkavalla viikolla. Työ valmistuu vuoden loppuun mennessä. Uudistuksen ajan portaat ovat poissa käytöstä.