Jalkautuva nuorisotyö toimii tehostetusti koulujen päättäjäisviikonloppuna

Nuorisopalvelut ja poliisi ovat varautuneet pääkaupunkiseudulla nuorten päättäjäisviikonloppujuhlintaan. Koulut päättyvät lauantaina 3. kesäkuuta.
Nuorisotyöntekijä keskustelee nuorten kanssa.
"Nuorilta toivomme, että he pitävät kavereistaan ja itsestään huolta sekä hakevat rohkeasti apua, jos illan aikana sattuu jotain ikävää. Apua saa paikan päällä poliisilta ja nuorisotyöntekijöiltä tai soittamalla hätänumeroon 112", sanoo Kaisa Kivelä nuorisopalveluista. Kuva: Katja Tähjä

Nuorisopalvelut ja järjestöjen edustajat jalkautuvat päättäjäisviikonloppuna ympäri Helsinkiä tarkoituksenaan kohdata ja auttaa alle 18-vuotiaita nuoria tarvittaessa mm. keskustelemalla. Apua on tarjolla erityisesti puistoissa, uimarannoilla, päiväkotien ja koulujen piha-alueilla muissa nuorten suosimissa paikoissa. 

Myös Helsingin poliisi valvoo tehostetusti nuorten kokoontumisia ja toimii yhteistyössä nuorisopalveluiden sekä vapaaehtoista nuorisotyötä tekevien kanssa. 

Poliisin näkyvän valvonnan tavoitteena on estää järjestyshäiriöitä, onnettomuuksia sekä nuorten joutumista rikosten uhriksi. 

– Jalkaudumme koko Helsingin alueelle ja puutumme alaikäisten päihteiden käyttöön tai muihin yleistä järjestystä tai turvallisuutta vaarantaviin tilanteisiin. Tällaisissa tilanteissa pyrimme olemaan yhteydessä huoltajiin. Heille muistutamme, että yhteydenotto voi tulla myös tuntemattomasta numerosta, sanoo ylikonstaapeli Leea Virkkunen.  

– Päihteiden rooli nuorten juhlinnassa on vähentynyt ja meno on yleisesti rauhoittunut. Sen takia myös häiriöt ja ylilyönnit ovat vuosien varrella vähentyneet. Yhdessä toivomme, että huoltajat sopivat pelisäännöistä nuortensa kanssa ennen iltaa ja huoltajien on hyvä olla illan mittaan lapsiinsa yhteydessä, sanoo yksikön päällikkö Kaisa Kivelä nuorisopalveluista.  

- Nuorilta toivomme, että he pitävät kavereistaan ja itsestään huolta sekä hakevat rohkeasti apua, jos illan aikana sattuu jotain ikävää. Apua saa paikan päällä poliisilta ja nuorisotyöntekijöiltä tai soittamalla hätänumeroon 112.