Kaavoituskatsaus esittelee Helsingin ajankohtaiset suunnitelmat

Helsinki on koti yhä useammalle. Vanhat ja uudet helsinkiläiset tarvitsevat asuntoja, palveluita, virkistysalueita ja toimivia liikenneyhteyksiä. Nämä kaikki vaativat suunnittelua ja kaavoitusta, joita esitellään kaavoituskatsauksessa.
Tänä vuonna jatketaan muun muassa Kätilöopiston alueen suunnittelua. Kuva: Anttinen Oiva Arkkitehdit
Tänä vuonna jatketaan muun muassa Kätilöopiston alueen suunnittelua. Kuva: Anttinen Oiva Arkkitehdit

Kaavoitus on alueidenkäytön suunnittelua, jossa ratkaistaan, miten asutus, palvelut, työpaikat, liikenne, luonto ja virkistysalueet sovitetaan Helsingissä yhteen. Vuoden 2024 kaavoituskatsaus on luettavissa osoitteessa hel.fi/kaavoituskatsaus (pdf).

Kaavoituskatsaus sisältää tietoa kaavoituksen etenemisestä sekä koosteen merkittävimmistä kaavahankkeista, jotka ovat nyt tai lähitulevaisuudessa ajankohtaisia eri puolilla kaupunkia. Tämän vuoden katsauksessa kerrotaan myös raitioliikenteen tulevaisuudennäkymistä Helsingissä.

Myös suunnitelmavahti ja karttapalvelu kertovat ajankohtaisista hankkeista

Tarkempaa ja päivittyvää tietoa vireillä olevista suunnitelmista löytyy Helsingin karttapalvelusta (kartta.hel.fi/suunnitelmat(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)). Sieltä löytyvät muun muassa kaavahankkeisiin liittyvät dokumentit, aikataulut ja yhteystiedot.

Suunnitelmavahti-palvelu(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) on helppo tapa seurata kaavoituksen sekä katu- ja puistosuunnittelun etenemistä Helsingissä. Palvelusta saa sähköpostiin ilmoituksen, kun nähtäville tulee suunnitelmia, joista voi kertoa mielipiteensä tai jättää muistutuksen. Suunnitelmavahti ilmoittaa myös suunnitteluun liittyvistä asukastilaisuuksista.