Kaupunki kysyy ulkoilmakonserttien vaikutuksista tärkeimpien tapahtuma-alueiden ympäristön asukkailta

Asukaskyselyn tuloksia tullaan käyttämään muun muassa Helsingin kaupungin ulkoilmakonserttien päättymisaikalinjausten valmistelussa ja tilapäisten tapahtumien meluntorjunnan valvonnassa.
Olympiastadion palasi pitkän peruskorjauksen jälkeen urheilutapahtumien ja konserttien käyttöön. Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki partners
Olympiastadion palasi pitkän peruskorjauksen jälkeen urheilutapahtumien ja konserttien käyttöön. Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki partners

Tänä vuonna Helsingissä järjestettiin ulkoilmatapahtumia ja -konsertteja kahden hiljaisemman pandemiavuoden jälkeen. Myös Olympiastadion palasi pitkän peruskorjauksen jälkeen urheilutapahtumien ja konserttien käyttöön.

Helsingin tärkeimmillä tapahtuma-alueilla oli kesällä 2022 mahdollista järjestää ulkoilmakonsertteja hieman aikaisempia vuosia enemmän ja myöhempään.

Asukaskyselyn tarkoituksena on selvittää Kaisaniemen, Olympiastadionin, Suvilahden ja Tokoinrannan tapahtuma-alueiden ulkoilmakonserttien vaikutuksia lähiympäristön asukkaille. Tutkimus toteutetaan postittamalla kyselylomake näiden alueiden asukkaille tämän viikon aikana. Tutkimuksessa on myös sähköinen vastausmahdollisuus. Palautetta voi lähettää myös kaupungin palautekanavan hel.fi/palaute kautta.

Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto päätti keväällä ulkoilmakonserttien päättymisaikalinjauksesta, joka ohjaa konserttien määrää ja päättymisaikaa tärkeimmillä tapahtuma-alueilla. Jaosto päättää tulevista päättymisaikalinjauksista loppuvuodesta.

Asukaskyselyn tekee Taloustutkimus Oy. Asukaskysely on toteutettu aikaisemmin vuosina 2018 ja 2015.

Tiedote vuoden 2022 päättymisaikalinjauksesta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Asukaskyselyn tulokset 2018

Asukaskyselyn tulokset 2015