Konalan puiston puistosuunnitelma hyväksytty – leikkipuisto Vähätuvan perusparannuksen toteutus siirtyy

Konalassa sijaitsevan leikkipuisto Vähätuvan toteutus siirtyy.
Havainnekuva leikkipuiston suunnitelmasta.

Kaupunkiympäristölautakunta on hyväksynyt Konalan puiston ja leikkipuisto Vähätuvan puistosuunnitelman. Leikkipuiston perusparannuksen oli tarkoitus alkaa vuonna 2023, mutta sen toteutusta siirretään taloudellisista syistä. Lautakunnan vastaehdotuksen mukaan hankkeen ajoitusta pyritään aikaistamaan, mikäli puistorahoituksen määrärahataso nousee valtuustokauden aikana.

Leikkipuisto on remontoitu edellisen kerran perusteellisesti 2000-luvun alkupuolella. Jos hankkeen toteutusta ei pystytä aikaistamaan, selvitetään huonokuntoisimpien välineiden vaihdon mahdollisuutta ennen perusparannusta, jotta puisto saadaan säilyttyä toimintakelpoisena.

Leikkipuiston toteutus siirtyy, koska puistohankkeita on jouduttu yhteensovittamaan uudelleen talousarvion 2022 yhteydessä. Toteutuksen uusi aikataulu ei ole vielä selvillä. Suuret linjat sisältävä puistosuunnitelma päätettiin viedä hyväksyttäväksi, jotta toteutussuunnitelmat saadaan tehtyä nopeammin, mikäli lisärahoitus järjestyy jo lähivuosien aikana. 

Suunnitelman tavoitteena on tehdä leikkipuistosta nykyistä monipuolisempi leikkipaikka, parantaa puiston viihtyisyyttä sekä lasten ja aikuisten liikuntamahdollisuuksia. Perusparannuksen yhteydessä parannetaan muun muassa alueen valaistusta ja kuivatusta, parannetaan esteettömyyttä sekä asennetaan uusia leikkikalusteita ja kuntoiluvälineitä.

Suunnittelualueeseen kuuluu leikkipuisto, puiston länsiosa ja eteläpuoleisen suojametsikön reuna-alueet. Tarkoituksena on laajentaa leikkitilaa viereiseen suojaviheralueeseen, jotta lapset voivat leikkiä myös luontoleikkejä.

Lisätiedot:

Suunnitelmapiirrustus

Puistosuunnitelmaselostus

Kaupunkiympäristölautakunnan päätökset 15.2.2022