Steniuksenkentän suunnitelma on tarkentunut – luonnosaineisto on nähtävillä 5.2. asti

Steniuksenkentän asemakaavaluonnos on valmistunut. Alueelle suunnitellaan uusia asuntoja n. 350 uudelle asukkaalle.
Steniuksenkenttä lounaasta, ilmasta kuvattuna.

Steniuksenkentän asemakaavaluonnos on valmistunut. Alueelle suunnitellaan uusia asuntoja n. 350 uudelle asukkaalle. Suunnittelun pohjaksi laadittiin keväällä 2020 kaksi vaihtoehtoista suunnitelmaa, joista kaupunkilaiset antoivat palautetta toukokuussa 2020 verkkokyselyssä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Suunnittelua on jatkettu syksyllä 2020 arkkitehtitoimisto MUUAN Oy:n ehdotuksen pohjalta. Luonnoksesta voi antaa palautetta 5.2. asti.  

Nyt päivitetyssä suunnitelmassa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) on tarkennettu pohjoisosan suunnittelua ja uudisrakennusten sijainteja naapurien näkymien parantamiseksi. Myös muita rakennuksia on sijoiteltu uudestaan siten, että korttelit ovat hieman väljentyneet. Rakennusten räystäskorkeuksien suhdetta nykyisiin rakennuksiin on tutkittu tarkemmin. Uusien rakennusten räystäskorkeudet myötäilevät pääosin olemassa olevaa rakennuskantaa.

Lisäksi Isonnevantien varteen on nyt mahdollista istuttaa puita uusien rakennusten edustalle. Pysäköintitaloa on kehitetty mittakaavaltaan ja ilmeeltään paremmin ympäristöön sopivaksi. Edellisessä vaiheessa suorakulmainen pysäköintitalorakennus on muotoiltu kaksiosaiseksi ja siihen on ideoitu toimintoja, kuten pyöräparkkia ja –verstasta.

Anna palautetta luonnoksesta ja osallistu alueiltaan 27.1.2021

Luonnosaineisto (kaavaluonnos, kaavaselostusluonnos, päivitetty viitesuunnitelmaluonnos sekä päivitetty osallistumis- ja arviointisuunnitelmaluonnos) ovat esillä 14.12.2020-5.2.2021 verkkosivuilla: hel.fi/suunnitelmat

Lähetä kirjallinen mielipide sähköpostilla osoitteeseen helsinki.kirjaamo@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) tai postitse: Helsingin kaupunki, Kirjaamo, PL 10, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI. Mielipiteet voi kertoa myös suoraan suunnittelijalle: leena.paavilainen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman).  

Keskiviikkona 27.1.2021 klo 17.30–20.00 järjestetään alueellinen Uutta Länsi-Helsinkiä -asukasilta. Steniuksenkentän kaavoituksen tilannekatsaus esitellään tilaisuudessa. Tilaisuus on verkossa. Tarkemmat tiedot ja osallistumisohjeet löytyvät: hel.fi/asukastilaisuudet.  

Kaavoituksen eteneminen ja aikataulu 

Kaavoitusprosessia on muutettu. Aiemmasta 27.11.2019 päivätystä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta poiketen, kaavaluonnos on nähtävillä nyt vuodenvaihteessa 2020–2021. Kun luonnoksesta on saatu palautetta, suunnittelu etenee ja Steniuksenkentälle laaditaan kaavaehdotus.

Kaavaehdotus ja kaikki kaavaprosessin aikana saatu palaute esitellään kaupunkiympäristölautakunnalle arviolta keväällä 2021. Tämän jälkeen ehdotus asetetaan virallisesti nähtäville. Tarvittaessa kaavaehdotus esitellään vielä uudestaan lautakunnalle tarkistettuna.