Syrjivät normit nurin ─ avoimessa yleisötilaisuudessa 31.3. keskustellaan syrjinnästä ja esikuvista

Helsingin kaupunki kutsuu kaikki tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden teemoista kiinnostuneet avoimeen yleisötilaisuuteen kaupungintalolle 31.3.2022.
Syrjivät normit nurin - yleisötilaisuus

Helsingin kaupunki kutsuu kaikki tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden teemoista kiinnostuneet avoimeen yleisötilaisuuteen kaupungintalon ala-aulan Tapahtumatorille (Pohjoisesplanadi 11 ─ 13) torstaina 31. maaliskuuta kello 17 ─ 18.30. Syrjivät normit nurin ─
kaikkien kaupunkilaisten Helsinki -tilaisuudessa pureudutaan erityisesti sosiaalisiin normeihin, syrjintään ja esikuvien voimaan.

Maalis-huhtikuussa vietetään useita sukupuolten tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden kannalta merkittäviä teemapäiviä, kuten naistenpäivää (8.3.), tasa-arvon päivää (19.3.), rasismin vastaista päivää (21.3.), transihmisten näkyvyyden juhlapäivää (31.3.) ja romanien kansallispäivää (8.4.). Avoimella yleisötilaisuudella kaupunki haluaa nostaa esiin näitä tärkeitä teemoja ja kaupungin vahvaa sitoutumista tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseen.

─ Helsinki voi hyvin silloin, kun sen asukkaat voivat hyvin. Se edellyttää, että jokainen voi turvallisesti olla oma itsensä. Emme varmasti kaupunkina vielä täysin onnistu tässä, mutta juuri siksi haluamme jatkaa työskentelyä näiden teemojen parissa, toteaa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Fatim Diarra, joka toimii tapahtuman vetäjänä.

Olemme saaneet mukaan mahtavan asiantuntevan ja moninaisen keskustelijajoukon, tule sinäkin kaupungintalolle! Tilaan on esteetön pääsy.

Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään torstaina 25. maaliskuuta mennessä
täällä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Mikäli et pääse paikan päälle, voit seurata tilaisuuden striimiä Helsinki-kanavalla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun), jonne tulee tilaisuudesta myös tallenne. Tilaisuudessa on viittomakielen tulkkaus.

Tilaisuuden ohjelma

17.00-17.10 Tervetuliaissanat – Fatim Diarra, Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
17.10 - 17.20 Tutkijahaastattelussa Tuuli Anna Renvik, Helsingin yliopisto: Normien merkitys ajattelussamme
17.20 - 17.55 Teemakeskustelu 1: Syrjintä ja siihen puuttuminen

Keskustelijoina Nitin Sood (Oikeusministeriö), Hannah
King (Helsingin kaupunki), Mina Mojtahedi (yhdenvertaisuusasiantuntija) ja Kasper Kivistö (Trasek)

17.55 - 18.25 Teemakeskustelu 2: Esikuvien voima

Keskustelijoina Hai Nguyen (FEM-R/tutkija), Malla
Laiti (Etelä-Suomen AVI/romaniasiain neuvottelukunta), Cátia Suomalainen
Pedrosa (Helsingin kaupunki)

18.30 Tilaisuus päättyy

Varsinaisen ohjelmaosuuden jälkeen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja toivottaa osallistujat lämpimästi tervetulleiksi jatkamaan keskustelua pienimuotoisen tarjoilun ääressä klo 18.30 - 19.00.

Uutinen on julkaistu 21.3. ja sitä on päivitetty 28.3. sekä 31.3.