Teurastamon 10-vuotisjuhlia vietetään herkutellen ja jazzaten

Teurastamon 10-vuotisjuhlia vietetään lauantaina 3.9. herkuttelun, huippujazzin ja taiteen merkeissä.
Teurastamon alueella ihmisiä ja kojuja tapahtumassa illalla.

Teurastamon 10-vuotisjuhlia vietetään lauantaina 3.9. herkuttelun, huippujazzin ja taiteen merkeissä.

Tänä syksynä tulee kuluneeksi 10 vuotta siitä, kun vanhasta teurastamolaitoksesta kehitetty kaupunki- ja ruokakulttuurin keskus avattiin yleisölle Kalasatamassa. Juhlavuosi käynnistyy 3.9. Teurastamo Jazz Festivalilla sekä Teurastamon parhaat -ruokakulttuuritapahtumalla.

Kaikille avoimen tapahtumapäivän aikana alueen ravintolat, myymälät ja pienet tehtaat esittelevät tuotteitaan ja valmistavat tarjolle parhaimpia annoksiaan. Yritykset ovat avoinna vähintään koko tapahtuman ajan kello 13–21. Tarjontaa on moneen makuun, kertoo Teurastamon yrittäjät ry:n puheenjohtaja ja Kellohallin ravintoloitsija Matti Santala.

– Täplärapuja, ostereita, sammakonreisiä, lasagnea, empanada-piiraita, puolukkaraitajäätelöä ja rahkamunkkeja. Juhlaan on myös kehitelty oma Teurastamo 10 vuotta -cocktail, Santala antaa esimakua.

Herkuttelun lomassa päästään nauttimaan huippuluokan jazzista kello 13 alkaen, kun Teurastamo Jazz Festival tuo päälavalle Dynamic Duon, Verneri Pohjolan sekä Afro Jazz Quintetin.

Kohta-taidehallissa esillä on taiteilija Sinikka Kurjen Pilvi ja esikuva -näyttely kello 12–18.

Uutta luvassa alueelle

Teurastamon alueelle on tulossa uusia avauksia. Esimerkiksi Nokkos Company rakentaa parhaillaan uusia tuotantotilojaan, joissa valmistetaan maailmallakin palkittua nokkoskombuchaa.

– Haluamme tuoda ihmisille ravintorikkaita ja terveyttä edistäviä, hyvänmakuisia nokkostuotteita. Teurastamo on täydellinen paikka uudelle panimollemme ja sen yhteyteen avattavalle baarille alueen keskeisen sijainnin ja sinne löytäneiden tiedostavien kuluttajien vuoksi, kertoo Nokkos Company Oy:n toinen perustaja Lari Laurikkala.

Teurastamon aluetta hallinnoivan Helsingin Kaupunkitilat Oy:n toimitusjohtaja Peggy Bauer toivoo, että uusia avauksia nähdään paljon lisää tulevinakin vuosina.

– Tavoitteena on, että seuraavat 10 vuotta tarjoilevat taas uudenlaisia mahdollisuuksia niin yrityksille kuin kaupunkilaisillekin käyttää ja kehittää tätä uniikkia aluetta, iloitsee Bauer.

Helsingin Kaupunkitilat Oy on Helsingin kaupungin kokonaan omistama yhtiö, jonka toimialana on vuokraamiensa tilojen ja alueiden kehittäminen.

Lisää tietoa:

Teurastamon tapahtumapäivän sivut(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kuva: Jussi Hellsten