Turvallisuustutkimuksen kysely lähetetään helsinkiläisiin koteihin

Helsingin kaupunki lähettää turvallisuustutkimuksen kyselyn 12000 kotitalouteen lokakuun aikana. Kyselyllä selvitetään helsinkiläisten turvallisuudentunnetta ja kehitetään kaupungin turvallisuuteen liittyvää toimintaa. Kysely on tehty vuodesta 2003 alkaen.
Alekstanterinkatu
Kuva: Kuvatoimisto Kuvio

Helsingissä on tehty asukkaille suunnattuja turvallisuuskyselyjä kolmen vuoden välein vuodesta 2003 lähtien. Tutkimuksella selvitetään 15–79-vuotiaiden helsinkiläisten kokemuksia ja näkemyksiä sekä kaupungin että oman asuinalueen turvallisuudesta ja turvallisuustilanteen kehittymisestä.

Kyselyllä kartoitetaan muun muassa helsinkiläisten turvallisuudentunnetta, kokemuksia liittyen rikoksiin ja onnettomuuksiin sekä luottamusta poliisin ja pelastuslaitoksen toimintaan.

Tänä vuonna tutkimusotos on suurempi kuin aikaisemmin. Tavoitteena on saada tarkempaa alueellista tietoa.

Tutkimuskysely on tehty 7 kielellä. Tänä vuonna on mahdollista vastata suomen ja ruotsin lisäksi englanniksi, viroksi, arabiaksi, somaliksi ja venäjäksi.

Kysely lähetetään satunnaisotannalla 12000 kotitalouteen Helsingissä lokakuun aikana. Kysely sisältää ohjeet vastaamiseen.

Tutkimuksen tuloksia julkaistaan aikaisemman tavoin osissa. Ensimmäisiä tuloksia on odotettavissa alkuvuoden 2025 aikana.