Vuosaaren keskusta muuttuu – tutustu näyttelyyn ja osallistu keskusteluun Vuotalolla

Näyttely on avoin kaikille Vuotalolla 19.9 asti.
Havainnekuva Vuosaaren keskustasta.

Millainen voisi olla juhlava arki uudistuvassa Vuosaaren keskustassa? Vuosaari on jo pienen kaupungin kokoinen kaupunginosa, mutta Vuosaaren keskustan kehittyminen vireäksi kohtaamispaikaksi on vielä kesken. Näyttelyssä ”Vuosaaren keskusta – Kaupunkitilaa juhlavaan arkeen” on esillä suunnitelma, joka avaa tulevan Vuosaaren keskustan kaupunkisuunnittelun liittyviä ajatuksia. Näyttely on avoin kaikille Vuotalolla 19.9 asti. 

Vuosaaren keskustan suunnittelu pohjautuu vuoropuheluun vuosaarelaisten kanssa

Vuosaaren keskustan suunnitelmat ovat tarkentuneet yleissuunnitelmaksi niin kaduilla, aukioilla ja puistoissa. Yleissuunnitelma ohjaama tulevia asemakaavoja ja jatkosuunnittelua, eikä ole vielä itsessään lopullinen suunnitelma vaan luo mielikuvaa siitä laadusta, joka keskustan toteutuksessa halutaan saavuttaa. Vuosaaren keskustan suunnitelmia on työstetty viime vuosina yhdessä asukkaiden kanssa Vuotalolla mm. arkkitehtuuriopiskelijakilpailun ja uuden lukion -näyttelyn yhteydessä.

Suunnittelussa usein rakennussuunnitelmien varjoon jäävät kaupunkitilat toimivat Vuosaaren jatkosuunnittelun keskeisenä voimavarana tuleville asemakaavamuutoksille sekä katu- ja puistosuunnitelmille. Näyttelyssä ”Vuosaaren keskusta – Kaupunkitilaa juhlavaan arkeen(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)” on esillä suunnitelma, joka avaa tulevan Vuosaaren keskustan kaupunkisuunnittelun liittyviä ajatuksia. Nuorten ääni Vuosaaren muutoksista pääsee kuuluviin ”Tila toiseen(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)” yhteisötaideprojektin kautta, jota työstetään samaan aikaan ja vuoropuhelussa ”Vuosaaren keskusta  Kaupunkitilaa juhlavaan arkeen" -näyttelyn kanssa

Keskustelutilaisuus Vuosaaren keskustasta torstaina 17.9.

Vuotalon Vuosalissa järjestetään 17.9. kello 18 alkaen keskustelutilaisuus, jossa asukkaiden on mahdollista vaihtaa mielipiteitä tulevasta kaupunkikeskuksesta. Tilaisuuteen on kutsuttu joukko vuosaarelaisia avaintoimijoita, joiden kanssa arvioidaan suunnitelmia ja pohditaan jatkosuunnittelua: millaista katutilaa, aukioita ja viheralueita haluamme Vuosaaren keskustaan?

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Kaupunkiympäristön toimiala ja Vuotalo. Vuosalin tapahtumaan mahtuu turvavälit huomioiden 161 henkilöä. Tervetuloa mukaan!

Jos et tällä kertaa pääse paikanpäälle Vuotaloon, voit tutustu näyttelyssä esillä olevaan materiaaliin kotoa käsin:

Tapahtuma Facebookissa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Tutustu näyttelyyn Vuotalolla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 2.9.2020 - 19.9.2020. Näyttelyyn on vapaa pääsy ja on avoinna Vuotalon aukioloaikoina.