Yli 10 000 karttamerkintää kevään pyöräväylien kyselyssä – ongelmakohdat selvillä

Kaupunki kysyi keväällä asukkailta pyöräväylien ongelmakohdista. Kyselyn kautta saatiin yli 10 000 karttamerkintää.
Pyöräilijöitä kadulla.

Kaupunki kysyi keväällä asukkailta pyöräväylien ongelmakohdista. Kyselyn kautta saatiin yli 10 000 karttamerkintää. Suuri kiitos kaikille kyselyyn vastanneille, jotka auttoivat kattavan aineiston tuottamisessa! Kyselyn tulokset on nyt analysoitu, ja niiden perusteella on saatu selville asukkaiden mielestä ongelmallisemmat pyöräväylät ja risteykset. 

Suurin osa kyselyn merkinnöistä kohdistui kantakaupungin pyöräliikenteen tavoiteverkkoon ja kohtiin, jossa verkko on vielä toteuttamatta. Etenkin pyöräteiden tarve nähdään suureksi keskeisillä kaduilla kuten Mäkelänkatu, Kaisaniemenkatu, Mannerheimintie ja Runeberginkatu. Asukaspalautteen perusteella kaupunki tekee oikeita toimia mm. rakentaessaan pyöräliikenteen kantakaupungin tavoiteverkkoa valmiiksi.

Kyselyn tuloksia hyödynnetään parhaillaan pyöräväylien priorisointi- ja toteuttamisohjelman laatimisessa. Pyöräliikennettä eniten hyödyttävien hankkeiden rakentamista ja ongelmallisimpien pyöräväylien ja risteyksien parantamista pyritään nopeuttamaan, jotta pyöräliikenteen osuus saadaan tavoitteen mukaiseen kasvuun. Tämän lisäksi tuloksia voidaan hyödyntää laajemminkin liikennesuunnittelussa sekä pyöräliikenteen viestinnässä.

Tutustu tarkemmin kyselyn tuloksiin ja raporttiin kaupunkiympäristön julkaisusarjasta.

Tuloksia esitellään syksyllä järjestettävissä alueellisissa Uutta Helsinkiä -asukastilaisuuksissa. Tulevista tapahtumista ilmoitetaan sivulla hel.fi/suunnitelmat.

Kuva Jussi Hellsten.