Työvoimaviranomaisen tehtävät ovat siirtyneet TE-toimistoilta kunnille 1.1.2025. Jatkossa sinua palvelee Helsingin kaupungin työllisyyspalvelut.  Lue ajankohtaiset tiedot uudistuksesta.

Henkilöasiakkaiden puhelinpalveluissa ja toimipisteissämme on ruuhkaa. Työmarkkinatorin asiointipalvelussa voi olla häiriöitä ja viiveitä. Pahoittelemme asiakkaillemme aiheutuvaa haittaa!

Voit jättää meille yhteydenottopyynnön Työmarkkinatorin asiointipalvelun(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta. Työttömyysturvaan liittyvissä kysymyksissä saat apua valtakunnallisesta työttömyysturvaneuvonnasta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)(puh 0295 020 701(Linkki aloittaa puhelun)). Työmarkkinatorin asiointipalvelun käyttöön saat tukea sähköisen asioinnin neuvonnasta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (puh 0295 025 505(Linkki aloittaa puhelun)).

Päivitämme verkkosivujamme. Siirtymävaiheessa jotkin tiedot saattavat päivittyä verkkoon viiveellä. Ruotsin- ja englanninkieliset sivut julkaistaan myöhemmin. Information på svenska(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Information in English(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Ammattitaidon kehittämisen koulutukset

Ammattitaidon kehittämisen koulutukset yhteistyössä Helsingin työllisyyspalveluiden kanssa ovat hyvä vaihtoehto, kun osaavan työntekijöiden löytäminen työpaikkaan on toimialalla vaikea.

Tällä sivulla

Koulutus räätälöidään yhdessä työnantajan kanssa palvelutarpeen mukaisesti. Järjestettävä koulutus voi olla lisä-, täydennys- tai ammatinvaihtoon tähtäävä koulutus. Palvelemme sinua vuoden 2025 alusta.

Helsingin kaupunki maksaa järjestettävästä koulutuksesta pääsääntöisesti 70 % ja työnantaja 30 % koulutuksen kustannuksista.

Ota yhteyttä työnantajapalveluihin

Soita yritys- ja työnantaja-asiakkaan neuvontaan +358931036300(Linkki aloittaa puhelun)

Lähetä sähköposti työnantaja- ja yritysasiakkaan palveluille: neuvonta.tyonantajat@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Kirjaudu ja tee ilmoitus avoimesta työpaikasta (Työmarkkinatori)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Helsingin työllisyyspalvelut voivat järjestää yhdessä työvoimakoulutusta, jossa toinen osapuoli osallistuu sen rahoittamiseen. Se voi olla työnantaja, yrittäjäksi aikovan henkilön toimeksiantaja tai yrittäjyysoikeudet luovuttava yritys.

Työnantajana voit järjestää työvoimakoulutusta nykyisen tai tulevan henkilöstön ammatillisen osaamisen ja valmiuksien lisäämiseksi. Voit järjestää yhteishankintakoulutusta silloin, kun koulutus kohdentuu palveluksessasi oleville työntekijöille tai vuokratyöntekijöille, palvelukseesi palkattaville henkilöille tai palveluksestasi lomautetuille tai irtisanotuille henkilöille.
Yhteishankintakoulutus voi olla myös suunnattu sinulle yrittäjänä, kun olet aloittamassa yritystoimintaa.

Käytön edellytykset

Helsingin työllisyyspalvelut selvittävät, täyttyvätkö koulutuksen edellytykset ja onko koulutukselle tarvetta.
Jos koulutus on suunnattu työnantajan palvelukseen palkattaville henkilöille, on työnantajan maksuosuus koulutuksen kokonaishinnasta ilman arvolisäveroa 30 prosenttia ja työvoimaviranomaisen osuus 70 prosenttia.

Yhteishankintakoulutuksena ei rahoiteta tavanomaista perehdytys- ja henkilöstökoulutusta, jotka kuuluvat työnantajan kustannettaviksi tai koulutusta, jota työnantajat järjestävät noudattaakseen kansallisia koulutusnormeja.

Jos haluat yrittäjäksi tai tarvitset lisää valmiuksia yritystoiminnassa, Helsingin työllisyyspalvelut voivat hankkia yhteistyössä kanssasi sopivaa koulutusta. Nämä koulutukset ovat aina harkinnanvaraisia, ja niistä täytyy sopia Helsingin työllisyyspalveluiden asiantuntijan kanssa.

Toimi näin

Ota yhteyttä Helsingin työllisyyspalveluihin ja tee esitys yhteishankintakoulutuksesta.
Esityksesi käsittelijä arvioi kanssasi koulutustarpeet ja tekee alustavan koulutussuunnitelman.

Maksutiedot

Yhteishankintakoulutuksen järjestäminen edellyttää, että yritys osallistuu koulutuksen kustannuksiin. Työnantajan ja Helsingin työllisyyspalveluiden maksuosuudet koulutuksen kokonaishinnasta määräytyvät sen mukaan, kenelle koulutus on suunnattu.