Työvoimaviranomaisen tehtävät ovat siirtyneet TE-toimistoilta kunnille 1.1.2025. Jatkossa sinua palvelee Helsingin kaupungin työllisyyspalvelut.  Lue ajankohtaiset tiedot uudistuksesta.

Henkilöasiakkaiden puhelinpalveluissa ja toimipisteissämme on ruuhkaa. Työmarkkinatorin asiointipalvelussa voi olla häiriöitä ja viiveitä. Pahoittelemme asiakkaillemme aiheutuvaa haittaa!

Voit jättää meille yhteydenottopyynnön Työmarkkinatorin asiointipalvelun(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta. Työttömyysturvaan liittyvissä kysymyksissä saat apua valtakunnallisesta työttömyysturvaneuvonnasta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)(puh 0295 020 701(Linkki aloittaa puhelun)). Työmarkkinatorin asiointipalvelun käyttöön saat tukea sähköisen asioinnin neuvonnasta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (puh 0295 025 505(Linkki aloittaa puhelun)).

Päivitämme verkkosivujamme. Siirtymävaiheessa jotkin tiedot saattavat päivittyä verkkoon viiveellä. Ruotsin- ja englanninkieliset sivut julkaistaan myöhemmin. Information på svenska(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Information in English(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Työkokeilu

Työkokeilun avulla voit selvittää ammatinvalinta- ja uravaihtoehtoja käytännön työtehtävissä. Työkokeilun avulla voit myös tukea paluutasi työelämään.

Tällä sivulla

Työkokeilu on soveltuva palvelu sinulle, jos

- sinulta puuttuu ammatillinen koulutus
- olet alan- tai ammatinvaihtaja
- pohdit yrittäjyyttä tai
- olet ollut pitkään poissa työelämästä ja suunnittelet paluuta työelämään.

Ota yhteyttä Helsingin työllisyyspalveluihin

Saat yhteyden Helsingin työllisyyspalveluihin verkkoasioinnin kautta, puhelimitse ja sähköpostitse.

Asioi verkossa

Kirjaudu sisään ja asioi Työmarkkinatorin Asiointi-osiossa

Vaatii tunnistautumisen.

Soita

Soita Työllisyyspalveluihin

Avoinna ma-pe 09-15
Puhelun hinta: normaali puhelumaksu

Täytä lomake

Helsingin työllisyyspalveluiden lomakkeet

Tietoa verkossa

Helsingin työllisyyspalvelut henkilöasiakkaalle

Lähetä postia

Postiosoite Helsingin työllisyyspalvelut

PL 310, 00099 Helsingin kaupunki

Mikä on työkokeilu?

Työkokeilu voi sopia sinulle, jos pohdit omaa alaasi tai haluat selvittää, sopiiko jokin ala sinulle. 

Työkokeilussa osallistut työpaikalla yleisesti tehtäviin töihin. Työkokeilu ei ole työsuhde, eikä siitä tule kustannuksia työnantajalle. 

Työkokeilua voidaan käyttää myös sen selvittämiseen, olisiko yrittäjyys sopiva uravaihtoehto.

Saat työkokeilun aikana samaa työttömyysetuutta kuin työttömänä. Jos työkokeiluun osallistumisesta tulee kustannuksia, voit saada osallistumispäiviltä esimerkiksi esimerkiksi Kelan maksamaa kulukorvausta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Myös työttömyyskassasi saattaa maksaa kulukorvauksia.

Jos et saa kulukorvausta työttömyysetuuden maksajalta, Helsingin työllisyyspalvelut voi maksaa harkinnanvaraista kulukorvausta.

Miten työkokeiluun pääsee?

Voit osallistua työkokeiluun, jos

  • olet ilmoittautunut työnhakijaksi
  • työkokeilusta on sovittu työllistymissuunnitelmassasi
  • Helsingin työllisyyspalvelut arvioi, että työkokeilu on paras keino tukea työllistymistäsi. Sovit asiantuntijamme kanssa työllistymissuunnitelmassasi, hankitko työkokeilupaikan itse vai tarvitsetko apua paikan löytämiseen.

Työkokeiluun pääseminen ei edellytä tietyn kestoista työttömyyttä. Myöskään ammatillinen koulutuksesi tai koulutusasteesi ei vaikuta työkokeilun järjestämiseen.

Ota yhteys työllisyyspalveluihin(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) ja kysy, onko sinun mahdollista osallistua työkokeiluun.

Missä työkokeilu tapahtuu?

Työkokeilun järjestäjä voi olla yritys, yksityinen elinkeinonharjoittaja, kunta, kuntayhtymä, muu yhteisö, säätiö tai valtion virasto tai laitos. Yksityishenkilö ei voi toimia työkokeilun järjestäjänä. 

Et voi mennä työkokeiluun sellaiseen työpaikkaan, johon olet jo työsuhteessa. Työkokeilun aikana ei saa tehdä sellaisia työtehtäviä, joita tehdään yleensä itsenäisesti ilman ohjausta ja valvontaa (esim. autonkuljetus, ellei työkokeilun järjestäjä tätä valvo).

Työkokeiluasi ei ole tarkoitettu työsuhteen koeajaksi.

Sovit työkokeilun kestosta ja työajoista yhdessä Helsingin työllisyyspalveluiden ja työnantajan kanssa. Työkokeilu voi kestää enintään kuusi kuukautta.