Työvoimaviranomaisen tehtävät ovat siirtyneet TE-toimistoilta kunnille 1.1.2025. Jatkossa sinua palvelee Helsingin kaupungin työllisyyspalvelut.  Lue ajankohtaiset tiedot uudistuksesta.

Henkilöasiakkaiden puhelinpalveluissa ja toimipisteissämme on ruuhkaa. Työmarkkinatorin asiointipalvelussa voi olla häiriöitä ja viiveitä. Pahoittelemme asiakkaillemme aiheutuvaa haittaa!

Voit jättää meille yhteydenottopyynnön Työmarkkinatorin asiointipalvelun(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta. Työttömyysturvaan liittyvissä kysymyksissä saat apua valtakunnallisesta työttömyysturvaneuvonnasta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)(puh 0295 020 701(Linkki aloittaa puhelun)). Työmarkkinatorin asiointipalvelun käyttöön saat tukea sähköisen asioinnin neuvonnasta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (puh 0295 025 505(Linkki aloittaa puhelun)).

Päivitämme verkkosivujamme. Siirtymävaiheessa jotkin tiedot saattavat päivittyä verkkoon viiveellä. Ruotsin- ja englanninkieliset sivut julkaistaan myöhemmin. Information på svenska(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Information in English(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Jos et ole työkykyinen

Jos sairastut työnhakijana, hakeudu lääkäriin ja pyydä tarvittaessa sairauslomaa. Työllisyyspalvelut ohjaa sinua hakeutumaan sopivien palveluiden pariin.

Tällä sivulla

Kun sairastut työnhakijana

  • Hakeudu omalle terveysasemallesi. Pyydä tarvittaessa sairauslomaa, jos et voi sairauden takia hakea työtä tai ottaa työtä vastaan.
  • Pidä työnhaku voimassa. Jos sairausloma kestää yli kaksi viikkoa, toimita sairauslomatodistus (lääkärintodistus A) työllisyyspalveluiden asiantuntijalle.
  • Jos sairaus pitkittyy, hae sairauspäivärahaa Kelasta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Kun olet hakenut sairauspäivärahaa, sinun on helpompi hakeutua kuntoutukseen. Kela pyytää sinua hankkimaan lääkäriltä B-lääkärintodistuksen viimeistään silloin, kun sairaus on kestänyt 60 päivää.
  • Sairauspäivärahan omavastuuaikana (sairastumispäivä ja sitä seuraavat 9 arkipäivää) voit hakea työttömyysetuutta, jos olet muuten siihen oikeutettu.
  • Jos olet sairaudesta johtuen osatyökykyinen, työllisyyspalvelut tarjoaa sinulle monia erilaisia palveluita.

Kun olet työkyvytön

Onko sinulla hoitokontakti omalla terveysasemallasi, erikoissairaanhoidossa tai työterveyshuollossa?

  • Jos on, jatka yhteistyötä hoitokontaktisi kanssa.
  • Jos ei ole, ota yhteys omaan terveysasemaasi tai työterveyshuoltoon. Pyydä tarvittaessa työllisyyspalveluiden asiantuntijaltasi saate.

Oletko työsuhteessa ja saanut Kelan sairauspäivärahaa enimmäisajan (300 päivää)?

Onko työkyvyttömyyseläkehakemuksesi vireillä tai hylätty?

  • Kerro omalle asiantuntijallesi asiasta.
  • Jos hakemus on hylätty, kerro hylkäämisen perusteista omalle asiantuntijallesi.
  • Tarkista hylkäyspäätös. Siinä saatetaan puoltaa ammatillista kuntoutusta.
  • Jos olet tehnyt valituksen taholle, jolta olet saanut hylkäävän päätöksen, voit toimittaa sinne lisätietoa tilanteestasi vielä käsittelyajan aikana. Lisätietoja ovat esimerkiksi palaute työnantajalta, työkokeilusta, koulutuskokeilusta tai toimintaterapeutilta. Jos tilanteesi on muuttunut, toimita myös ajantasainen lääkärinlausunto.