Ansökan till eftermiddagsverksamhet för ettor och tvåor för våren 2023 kan nu lämnas in  

Helsingfors stad har förhandlat med serviceproducenter som tillhandahåller eftermiddagsverksamhet och med hjälp av dem kan antalet platser inom eftermiddagsverksamheten ökas för våren. Lediga platser finns inom befintliga grupper och nya grupper torde dessutom kunna grundas i åtminstone följande lekparker: Intia, Laurinniitty, Mäkitorppa, Munkki, Nurkka, Sanna, Santahamina, Tuorinniemi och Ulvila.  
Bild: Jefunne Gimpel

Om ert barn i årskurs 1 eller 2 har deltagit i den öppna eftermiddagsverksamheten i en lekpark och det finns behov av eftermiddagsverksamhet också kommande vår, kan ni lämna in en ansökan via nätet. 

På skolornas hemsidor finns information om klubb- och hobbyverksamhet för tredje- och fjärdeklassare.  

På stadens servicekarta hittar ni information om grupper med eftermiddagsverksamhet i närheten av ert barns skola.  

Lämna in en ansökan med en webblankett (den ansökningstid som anges på blanketten kan ni ignorera).  

Klientavgiften för eftermiddagsverksamheten är för verksamhet som slutar kl. 16 sammanlagt 100 euro per månad och för verksamhet som slutar kl. 17 sammanlagt 120 euro per månad. Man kan vid behov ansöka om avgiftslättnad. 

Ansökningarna behandlas i skyndsamhetsordning efterhand som ansökningar lämnas in. Ettor och barn i behov av särskilt stöd prioriteras.   

Verksamheten under våren och grupperna planeras utifrån ansökningarna. När en plats inom eftermiddagsverksamheten har kunnat säkerställas, får vårdnadshavaren omedelbart information om platsen och när verksamheten börjar per telefon eller e-post. Ansökningar som rör barn med särskilt stöd prioriteras i handläggningen.  

Frågor om ansökan till eftermiddagsverksamhet och handläggning av ansökningar kan skickas per e-post till adressen iltapaivatoiminta@hel.fi(Länk öppnar standardprogram för e-post)