Arbetet fortsätter i Tölöviksparken

Byggandet av sommarparken i Tölöviken fortskrider och arbetet kommer att fortsätta i juli.
Kukkaistutuksia ja työmaakoneita.

I år ökar Helsingfors trivseln i Tölöviksparken, och parken kommer att ha flera nya funktioner redan före en mer omfattande renovering av parken. 

På området har flera saker redan färdigställts som invånarna snart kommer att kunna njuta av. Bland annat är installationen av möbler i den norra delen av parken och installationen av klätterställningar klar, strandvolleybollområdet är klart och ängsområdena är besådda.

För tillfället färdigställs också myllningen av gräsmattorna, arbetet med belysning, installationen av möbler och mindre verksamhetsredskap i områdets södra del och landskapsarkitektur och finslipning runt de redan byggda områdena.

I byggfasen befinner sig dessutom parkens kommande vattenelement, strukturer för vertikala trädgårdar och en scen för dans och uppträdanden. Vecka 28 får det norra området en färdig gräsmatta.

Det har skett en liten försening i tidsplanen för parken på grund av leveranstider för utrustning, men stadens mål är att slutföra arbetet i området med verksamhetsredskap under de kommande veckorna och slutföra arbetet på hela området i slutet av juli. Arbetet fortsätter igen i höst med plantering av träd, buskar och lökväxter.