Berätta vilken verksamhet i staden som borde utvärderas

Finns det någonting i Helsingfors stads tjänster eller övriga verksamhet som du vill ska utvärderas? Stadsborna kan lämna in förslag för utvärderingen i webbtjänsten kerrokantasi.hel.fi eller på webbplatsen arviointikertomus.fi senast den 21 januari.
Snöarbete.
Utifrån invånarnas förslag har revisionsnämnden utvärderat stadens verksamhet, till exempel vinterunderhållet av lederna för lätt trafik. Bild: Veikko Somerpuro

Utvärderingen görs av Helsingfors stads revisionsnämnd. Den utvärderar varje år ett tjugotal teman, berättar Liisa Kähkönen, ledande effektivitetsrevisor vid Helsingfors stads revisionskontor.

– Revisionsnämnden väljer teman som många har föreslagit och som är av betydelse för såväl stadsborna som hela staden. För förra årets del handlar utvärderingarna till exempel om hur staden har lyckats med att underhålla lederna för lätt trafik och stärka ungdomsarbetet. Revisionsnämnden ger vid behov rekommendationer för hur staden kan göra förbättringar, berättar Kähkönen.

Invånarna har föreslagit många teman i motsvarande enkäter tidigare år. Även fullmäktigegrupper, fullmäktigeledamöter, stadens ledning och revisionsnämndens medlemmar har ombetts lämna in förslag.

Revisionsnämnden är underställd stadsfullmäktige. Till dess uppgifter hör att varje år utvärdera om de mål som stadsfullmäktige ställt upp för stadens och stadskoncernens ekonomi och verksamhet uppfylls. Nämnden bedömer också om stadens verksamhet ordnas på ett framgångsrikt och ändamålsenligt sätt. Revisionsnämndens utvärderingsrapporter finns att läsa på webbplatsen Utvärderingsberättelsen, som drivs av staden.