Det händer mycket i stadsförnyelseområdena under hela sommaren

Stadsförnyelseområdena fylls av olika hobby- och fritidsaktiviteter även i sommar.
Malms evenemangssommar ordnas igen i mitten av augusti. I stadsförnyelseområdena har stadsborna även många andra möjligheter att tillbringa sin fritid.  Bild: Lauri Rotko
Malms evenemangssommar ordnas igen i mitten av augusti. I stadsförnyelseområdena har stadsborna även många andra möjligheter att tillbringa sin fritid. Bild: Lauri Rotko

Under sommaren har stadsborna kunnat prova olika fritidsaktiviteter i stadsförnyelseområdena. På sommaren kan du till exempel lära dig nya danser. I juli och augusti ordnar dansteatern Tsuumi(Länk leder till extern tjänst) stadsdanslektioner vid olika tidpunkter i stadsförnyelseområdena. 
Alla från nybörjare till experter är välkomna att delta i danslektionerna.
I varje stadsförnyelseområde har minst en ungdomsgård öppet under hela sommaren.(Länk leder till extern tjänst)
Du hittar mer information om ungdomsgårdarna på ungdomsgårdarnas webbsida(Länk leder till extern tjänst).
I juli kan du delta i skötsel av djur inom sommarverksamheten på Fallkulla husdjursgård i Malm. Dagläger ordnas från måndag till fredag. Mer om programmet.(Länk leder till extern tjänst)
Malms evenemangssommar ordnas den 15 augusti i närheten av Malms kulturhus. Malms egen stadsfestival fyller Nedre Malms park med konserter, cirkus, verkstäder, parkgymnastik, stadsdans, loppis och picknickar.

Malms evenemangssommar(Länk leder till extern tjänst) erbjuder lättillgängliga, högklassiga och mångsidiga evenemang och aktiviteter under sommaren.

Lek, sång och verkstäder

Staden organiserar handledda aktiviteter för familjer med spädbarn och barn under skolåldern och deras vårdnadshavare i lekparkerna Traktori, Kotinummi och Kurranummi i Malm samt i lekparken Mustakivi i Havsrastböle. Samma aktiviteter ordnas även i Malmgård och Gamlas samt Mellungsby. Mer information om lekplatsaktiviteter under sommaren finns på denna sida.

Sagostunder Lukemattomat sadut (Otaliga sagor) för samman seniorer och barn. Syftet är att ge seniorerna möjlighet att delta i läs- eller sångstunder tillsammans med handledaren och barnen i lekparken. Samtidigt stärks barnens läsintresse och läskunskaper. Sagostunderna ordnas i juni och juli på vardagsförmiddagar kl. 10.30–11 eller kl. 11.15–11.45 före lekparkernas sommarmåltider.
Aktiviteter för främmandespråkiga flickor ordnas på Malms ungdomsgård under hela sommaren.
Imotorhallen i Tattarmossen(Länk leder till extern tjänst) ordnar staden mopeddagläger som är särskilt avsedda för unga. Mer information finns på webbplatsen för motorhallen i Tattarmossen. 
Olika evenemang ordnas på torget och kapellet i Havsrastböle under hela sommaren. I juli ordnar staden musikverkstäder Get together Music Series på de ovannämnda platserna. I Rastila Camping kan du delta i parkgymnastik en gång i veckan under hela sommaren. 
Utställningen Mestor(Länk leder till extern tjänst) och paikkor  pågår på stadsmuseet, på adressen Alexandersgatan 16–18, fram till den 15 september.

Med stadsförnyelse avses en övergripande utveckling av områdena

Stadsförnyelsen är Helsingfors sätt att förebygga regional segregation. Vi utvecklar stadsförnyelseområdena med beaktande av deras särdrag. I praktiken innebär stadsförnyelsen att vi förbättrar de offentliga rummen, utvecklar boendealternativen för människor i olika livssituationer, satsar på tjänsterna och deras utveckling, ordnar olika evenemang, tillställningar och jippon tillsammans med lokala stadsbor och föreningar. Vi arbetar med stadsförnyelsen i Malmgård och Gamlas, Malm, Mellungsbacka och Havsrastböle fram till 2035.
Flera idéer för fritid och hobbyer under sommaren hittar du på webbsidan för stadsförnyelse.