Efterkontrollen efter förlossningar hålls nu på en ny enhet i Gräsviken – Kampens familjecenter utvidgas

Helsingfors stad har koncentrerat efterkontrollen efter förlossningar till en enhet för efterkontroller i Gräsviken. Enheten är en del av Kampens familjecenter.

Helsingfors stad har koncentrerat efterkontrollen efter förlossningar till en enhet för efterkontroller i Gräsviken. Enheten är en del av Kampens familjecenters andra enhet och finns på Östersjögatan 5 A.

Hälsovårdare och barnmorskor med efterkontroll som specialitet arbetar på enheten och de stödjer klienterna i frågor kring särskilt återhämtning efter förlossning.

– Efterkontrollen som utförs av hälsovårdare behandlar övergripande mödrar som har förlossat. Mottagningen har tid att diskutera med klienten om upplevelsen med förlossningen och att återhämta sig efter den samt till exempel om psyket och hälsan, säger översköterskan Heidi Långström-Karhapää.

De kontroller som kräver läkarundersökning utförs alltjämt på klientens egen rådgivningsbyrå. Hälsovårdaren väljer en lämplig plats för efterkontrollen av klienten.

– Klienterna har varit nöjda med den övergripande efterkontrollen efter förlossningar som de har fått, fortsätter Heidi Långström-Karhapää.

Familjecentret erbjuder lättillgängliga tjänster för småbarnsfamiljer i Helsingfors samt för tonåringar och deras föräldrar.

Vi ger följande tjänster på enheten i Gräsviken under hösten:

  • Mödra- och barnrådgivningstjänster samt efterkontroller efter förlossningar
  • Hemtjänster för barnfamiljer
  • Socialhandledning för barnfamiljer.
  • Talterapi för barn
  • Neuropsykologer
  • Terapi för spädbarnsfamiljer
  • Mötesplatsverksamhet för barn

Kampens familjecenters enhet på Malmgatan fortsätter sin verksamhet liksom tidigare.

Enheten i Gräsviken ligger nära metrostationen och det finns parkeringsplatser i närheten för dem som kommer med egen bil.

Adress: Östersjögatan 5 A, 00180 Helsingfors

Välkommen till Gräsviken!

Kampens familjecenter
www.hel.fi/kampensfamiljecenter