En ny automatisk återlämning för hjälpmedel öppnas i Berghäll

Måndagen den 8 juli öppnas en ny automatisk återlämning för hjälpmedel på första våningen i Berghälls familjecenter.
Hjälpmedel kan återlämnas till Berghäll och Kvarnbäcken. Bild: Kaisa Sunimento
Hjälpmedel kan återlämnas till Berghäll och Kvarnbäcken. Bild: Kaisa Sunimento

Måndagen den 8 juli öppnas en ny automatisk återlämning för hjälpmedel på första våningen i Berghälls familjecenter. Du kan återlämna vanliga rullstolar och mindre hjälpmedel från rullatorer till griptänger.

Det finns nu två automatiska återlämningar för hjälpmedel i Helsingfors, en i Berghäll och en i Kvarnbäcken.

Du kan hitta den automatiska återlämningen i Berghäll på första våningen i Berghälls familjecenter, på adressen Andra linjen 4 C. Berghälls automatiska återlämning är öppen mån.-tors. kl. 7.00–19.45 och fredagar kl. 7.00–17.45.

Kvarnbäckens automatiska återlämning finns i entréhallen i Kvarnbäckens hälsostationsbyggnad på adressen Mjölgränden 4. Du kan återlämna hjälpmedel till den automatiska återlämningen vardagar kl. 7.50-19.50.

Den automatiska återlämningen är lätt att använda och handleder i hur man återlämnar ett hjälpmedel. För att kunna återlämna ett hjälpmedel måste du ha en telefon med dig.

Personal är på plats för att hjälpa med den nya automatiska återlämningen i Berghäll på måndagen den 8 juli kl. 10–12.

Hjälpmedel kan återlämnas till Kånala eller till hjälpmedelstjänsternas mobila enhet

Förutom den nya automatiska återlämningen av hjälpmedel kan hjälpmedel även återlämnas till verksamhetsstället i Kånala måndagar och tisdagar kl. 8–16, onsdagar och torsdagar kl. 9–17 och fredagar kl. 10–14. Hjälpmedel kan också returneras till hjälpmedelstjänsternas mobila enhet. Den mobila enheten betjänar tisdagar kl. 9.30–11.30 i Gårdsbacka seniorcenter och kl. 13–15 i Gustafsgårds seniorcenter. Man kan utlåna hjälpmedel endast i Kånala.

Obs! Den mobila hjälpmedelsenheten har sommarpaus 25.6.–30.7.2024. 

Du kanske är intresserad av