Hälsostationernas personal flyttas till smittspårningen – Icke-brådskande vård minskas tillfälligt

Antalet coronavirusfall är högt i Helsingfors. Därför kommer hälsostationernas personal att flyttas till smittspårningen för fyra veckor från och med 17.3.
Terveydenhoitaja.

Antalet coronavirusfall är högt i Helsingfors. Därför kommer hälsostationernas personal att flyttas till smittspårningen för fyra veckor från och med 17.3. Under den här perioden kan man inte beställa tid för icke-brådskande mottagningar på hälsostationerna.

Man behöver ändå inte avboka icke-brådskande tider som getts tidigare. Vi kan ändå tvingas avboka en del av tiderna. I dessa fall kommer klienten att ringas upp. Brådskande och nödvändiga mottagningar sköts på hälsostationerna som vanligt.  

Vi hoppas att personer med icke-brådskande ärenden kontaktar hälsostationerna när epidemiläget lättar. 

”I det här epidemiläget vill vi på alla sätt trygga en snabb smittspårning. Det här är viktigt för att hindra och hejda epidemins spridning”, säger Timo Lukkarinen, chefsläkare för hälsostationerna.   

Hälsostationernas återuppringning betjänar med kortare öppettider under fyra veckor 17.3–13.4, med betjäning mån–fre kl. 8–14.30.

”Vi kommer att flytta uppskattningsvis 50 anställda från hälsostationerna till smittspårningen. Så fort vi lyckats anställa ny personal och flytta personal från stadens övriga tjänster till smittspårningen kommer hälsostationernas anställda att återvända till hälsostationerna”, fortsätter Lukkarinen.

Vi önskar att klienterna ska använda tiderna de beställt. Det är tryggt att besöka hälsostationerna även under coronaperioden. Du kan också uträtta dina ärenden med oss elektroniskt (asiointi.hel.fi).