Helsingfors stad hör organisationer i beredningen av organisationssamarbetet med anknytning till social- och hälsovårdsreformen

Helsingfors förbereder för tillfället en stadsgemensam modell för organisationssamarbete och organisationsunderstöd som en del av reformen av social- och hälsovå

Helsingfors stads kanslichef har inrättat en arbetsgrupp som utarbetar ett förslag på en stadsgemensam modell för organisationssamarbetet och utdelningen av organisationsunderstöd och föreslår en ändamålsenlig placering av samordningsuppgiften i stadsorganisationen. Man ska också granska modellerna för invånardelaktighet och invånarsamarbete samt den nya förhandlingsplikten för främjandet av välbefinnande och hälsa och stödet till organisationernas verksamhetsförutsättningar och möjligheter att påverka.

Arbetet förknippas med den aktuella reformen av social- och hälsovården samt räddningsväsendet i Helsingfors.
Staden bjuder in organisationer i Helsingfors till ett gemensamt diskussionsevenemang på stadshuset den 10 maj 2022 kl. 17.30–21.00. Organisationer som är intresserade av ämnet ombes anmäla sig via denna länk(Länk leder till extern tjänst), Till evenemanget önskas organisationer från flera olika branscher. Till evenemanget ryms 300 personer som anmält sig först.

En webbenkät om organisationssamarbetet, organiseringen av understödsverksamhet vid staden, invånardelaktigheten och organisationssamarbetet för främjandet av välbefinnande och hälsa öppnas i tjänsten kerrokantasi.hel.fi(Länk leder till extern tjänst). Enkäten är öppen den 4–11 maj 2022.

Evenemangets program

  • 17.30 Kaffeservering
  • 18.00 Öppnande av evenemanget och arbetsgruppernas inledningar
  • 18.45 Arbete i arbetsgrupper
  • 20.30 Grupparbetets genomgång och information om beredningen
  • 21.00 Evenemanget slutar

För personer som ansöker om organisationsunderstöd inom social- och hälsovårdsbranschen ordnas ett webbinarium samma dag före det gemensamma evenemanget. Mer information om webbinariet finns på social- och hälsovårdssektorns webbsidor.