Helsingfors stadsstyrelse godkände program med syfte att främja gående

Stadsstyrelsen godkände på sitt sammanträde 14 mars Helsingfors första program med syfte att främja gående Stadsstyrelsen beslutade också föreslå NTM-centralen i

Det är fråga om Helsingfors första program med syfte att främja gång. I programmet ingår en vision om Helsingfors för fotgängare 2030, målsättningar som grundar sig på visionen och åtgärder för att uppnå dem.

Enligt visionen Helsingfors för fotgängare 2030 kan man genom att främja gående föra in utvecklingen i riktning mot ett hållbart, koldioxidneutralt, invånarvänligt, hälsosamt och konkurrenskraftigt Helsingfors 2030. Den primära transportformen i Helsingfors ska vara att gå, och detta prioriteras i planering, genomförande och underhåll.

Tre naturskyddsområden till Nybondas

Stadsstyrelsen beslutade föreslå NTM-centralen i Nyland att tre naturskyddsområden inrättas i Nybondas i Nordsjö. De nya naturskyddsområdena är Nybondasskogens naturskyddsområde, Skatauddens naturskyddsområde och Rudträsk naturskyddsområde.

Avsikten är att skydda mångfaldiga skogar, bevara värdefulla naturtyper och arter som förekommer i dessa samt att hjälpa skogarna att återfå sitt naturliga tillstånd. På Skataudden har man för avsikt att bevara udden med värdefullt landskap och värdefull geologi, och skydda naturtyper på stränderna och i skogarna samt arter som hör ihop med dem.

Stadsstyrelsen beslutade också föreslå detaljplaneändringar för området kring Degerö köpcentrum och Örnberget på Drumsö. Detaljplanerna tas upp för beslut i fullmäktige.

Stadsstyrelsens alla beslut kan läsas på sidan med beslutsmeddelanden. Beslutsmeddelandet är tillgängligt tills protokollet publiceras. Stadsstyrelsens protokoll kan läsas här.