Menyerna utvecklas på basis av responsen
I dag ser Hoffström i sitt arbete till att affärsverkets många tjänster, såsom sommarmaten, tillgodoser behoven hos de branschkunder och stadsbor som beställer dem samt uppfyller de lagstadgade förpliktelserna på ett högklassigt och effektivt sätt.
– Att jag i samarbete med experter från olika branscher får påverka tiotusentals stadsbors vardag och välfärd är en stor motivator, säger hon.
Lekparksmaten omfattar soppor och gryträtter som lämpar sig för värmetransport. Maten levereras till parkerna för utdelning. Där serveras den på barnens tallrikar och avnjuts på platsen.
I sommar finns den mycket önskade veganmaten minst en gång i veckan på menyn. Dessutom serveras specifika maträtter, såsom regnbågslaxsoppa och italiensk gryta, som är barnens och ungdomarnas favoriter från år till år. Maträtterna på menyn följer dessutom näringsrekommendationer och stadens riktlinjer.
– Vi utvecklar årligen menyer bland annat på basis av föregående års kundrespons, berättar Hoffström.