Planeringen av renoveringen av Östra centrums simhall fortskrider – ge respons!

Östra centrums simhall kommer att renoveras i slutet av decenniet. Stadens invånare kan nu delta i planeringen och ge respons under fasen som börjar i augusti. Du kan dela med dig av din åsikt i en webbenkät mellan den 26 augusti och den 8 september, eller genom att delta i Idéoasen, en verkstad för att bolla idéer, i simhallen den 31 augusti och den 2 och 3 september. I maj och juni 2024 intervjuade vi simhallens kunder och övriga stadsbor. Baserat på intervjuerna och den respons vi har fått har vi skapat en preliminär plan för att förbättra kundupplevelsen och utveckla lokalerna.
ohjaaja ohjaa vesijumppaa Itäkeskuksen uimahallissa.
Bild: Aki Rask

Under renoveringen uppdateras bland annat vattenhanteringsutrustningen, ventilationen, isoleringen och akustiken. Även om inga större förändringar av lokalerna planeras kan användningen av lokalerna fortfarande förbättras, till exempel vid bassängerna, i omklädningsrummen och vid basturna. Intervjuerna under våren visade att framförallt omklädningsrummen, duschrummen och basturna behöver renoveras. När det gäller kundupplevelsen betonades vikten av gemensamma regler och hänsyn till andra. Människor söker sig till tjänsterna i Östra centrums simhall av olika anledningar, till exempel för att förbättra sin kondition, lära sig, utöva hobbyer och koppla av tillsammans med familj eller vänner. I utvecklandet av kundupplevelsen är det viktigt att skapa förutsättningar och möjligheter till motion för olika typer av besökare.

Fyll i webbenkäten eller kom till Idéoasen!  

I månadsskiftet augusti–september får invånare och besökare chansen att utveckla och kommentera de preliminära planerna för Östra centrums simhall, som bygger på den respons som vi fått under intervjuerna som utfördes under våren. 

Du kan fylla i webbenkäten mellan den 26 augusti och den 8 september 2024. Fem stycken 10-gångers biljetter till simhallen lottas ut bland deltagarna.  

Fyll i enkäten och delta i utlottningen(Länk leder till extern tjänst)

Idéoasen kommer att hållas i entréhallen till Östra centrums simhall lördagen den 31 augusti kl. 10–13, måndagen den 2 september kl. 10–12 och 17–19, och tisdagen den 3 september kl. 17–19. Under verkstäderna utvecklar vi simhallens lokaler, utrustning och kundstigar under ledning av tjänstedesigner. Som hjälpmedel under verkstäderna använder vi oss till exempel av planritningar och motiv som deltagarna får kommentera.

Tidsplan för Idéoasen: 
Östra centrums simhall, entréhallen, Olofsborgsvägen 6

  • lördagen den 31 augusti kl. 10–13, somaliska och arabiska tolkar finns också på plats
  • måndagen den 2 september kl. 10–12 och 17–19
  • tisdagen den 3 september kl. 17–19, somaliska och arabiska tolkar finns också på plats

Idéoasen har fritt inträde.  

Fyll i enkäten och delta i verkstäder – tillsammans gör vi Östra centrums simhall till en ännu mer trivsam och välfungerande plats för motion på 2030-talet!

Helsingfors stads samarbetspartner i designfasen är designbyrån Pentagon Design Oy. Som ett resultat av tjänstedesignfasen, som pågår fram till november, kommer simhallens kundservicemodell att utvecklas och ett lokal- och skyltkoncept kommer att skapas för att stödja renoveringen.

Beräknad tidsplan för totalrenoveringen  

  • Fas för gemensam utveckling 4/2024–10/2024  
  • Projektplanering 08/2024–09/2025  
  • Planering av genomförande 10/2025–04/2027  
  • Tidpunkt för inledande av byggandet 05/2027  
  • Beräknat öppnande av simhallen 01/2030 

Du kanske är intresserad av

Peruskoulun oppilaita iloisessa yhteiskuvassa.

Avgiftsfri hobby för 13 000 barn och unga i Helsingfors

Publicerad:
Ihmisiä juhlimassa Pitkänsillanrannassa.

Östersjödagen firas med maritim konst

Publicerad: