Programmet för evenemangsveckan Helsinki Education Week har publicerats! Bland mer än hundra evenemang finns program för lärare, elever och vårdnadshavare som intresserar sig för framtidens färdigheter. Programmet och mer information om hur du deltar i den virtuella
inlärningsfesten under den första veckan i november(Länk leder till extern tjänst).
Bland de svenskspråkiga evenemangen finns en livesänd frågesport(Länk leder till extern tjänst) med fokus på det svenska i Helsingfors. Frågesporten riktar sig till stadens högklasser. Klasserna kan delta i evenemanget via plattformen Seppo och tävla mot andra klasser i staden.
Månsas lågstadieskola, Staffansby lågstadieskola och Kottby lågstadieskola ordnar läsevenemanget Läs-Lue-Read(Länk leder till extern tjänst) som erbjuder lästips och intressant information om de positiva effekterna av att läsa.
Läroanstalten Step-utbildning ordnar verkstaden Handdockan som pedagogiskt verktyg(Länk leder till extern tjänst) och presenterar även sin utbildning för barnskötare
och skolgångshandledare(Länk leder till extern tjänst).
Plock ur de finsk- och engelskspråkiga evenemangen
Följande program arrangeras på antingen finska eller engelska.
Vårdnadshavare till barn i grundskoleålder uppmanas delta diskussionsevenemanget Fostran av framtida aktörer - vad ger grundskolan
de unga med på vägen inför framtiden?.(Länk leder till extern tjänst) Filosofen och faktaboksförfattaren Frank Martela berättar för sin del för professionella pedagoger om hur grundskolan kan främja framtida färdigheter på Koulukoulu.fi:s evenemang(Länk leder till extern tjänst).
I workshoppen Hopp och aktion(Länk leder till extern tjänst) leder miljöpedagog Pinja Sipari och globalpedagog Eeva Kemppainen in lärare och pedagoger på temat hållbar utveckling via emotionella färdigheter och färdigheter i påverkan.
Som en del av veckan kommer det också att ordnas ett lanseringsevenemang för det utmärkta läromaterialet Kettu(Länk leder till extern tjänst) som kan användas för att konkret främja hållbar utveckling med barn inom småbarnspedagogiken och förskoleundervisningen.
Ge dig ut på en virtuell rundtur bland Helsingfors utbildningsinstitutioner
Gör en avstickare till Helsingfors utbildningsinstitutioner och delta i virtuella besök på engelska på daghemmet Franzénia(Länk leder till extern tjänst), grundskolan på Busholmen(Länk leder till extern tjänst) eller gymnasiet i Nordsjö(Länk leder till extern tjänst).
Vill du förstå hur tekniken kan utnyttjas så kvalitativt som möjligt i undervisningen och för att öka gemenskapskänslan? Kom med och fundera kring möjligheterna som inlärningsspel
erbjuder(Länk leder till extern tjänst) i skolan inom den närmsta framtiden och kring spelfostran och grundskolelevernas
spelbaserade lösningar(Länk leder till extern tjänst) tillsammans med experter.
Delta i en workshop där du själv kan prova på, skapa och utforska virtuella inlärningsmiljöer med VR
och AR(Länk leder till extern tjänst).
Hur öka delaktigheten i och utanför klassrummet?
Upplevelsen av delaktighet ökar elevernas välbefinnande, framtidstro och tron på de egna möjligheterna. Det är därför eleverna och pedagogerna själva leder evenemangen under Helsinki Education Week.
Eleverna i 4B i Parkstigens grundskola lär ut grundläggande kunskaper i programmering åt elever i årskurs 3 till 6 i virtuella Scratch-workshops(Länk leder till extern tjänst).
Paula Degerman och Jani Kiiskilä från Helsingfors stads nätverk av utvecklarlärare bjuder in lärare och skolledningen att samtala om undervisningen i
känslomässiga och interaktiva färdigheter i skolorna(Länk leder till extern tjänst).
På evenemanget Lärare efter pandemin – sanna historier från Hel och vidare(Länk leder till extern tjänst) kommer finska, norska och nederländska lärare att få möjlighet att träffas och samtala kring arbetet mitt under pandemin.
Vilka evenemang skulle du vilja delta i? Kolla in hela programmet och anmäl dig.(Länk leder till extern tjänst)