Stadsfullmäktige väljer ny sektorchef och beslutar om detaljplan för mellersta delen av tornområdet i Böle

Helsingfors stadsfullmäktige sammanträder onsdagen den 11 oktober kl. 18. På föredragningslistan finns bland annat valet av sektorchef i kultur- och fritidssektorn, detaljplanen för mellersta delen av tornområdet i Böle och gruppmotioner av Socialdemokratiska fullmäktigegruppen och Gröna fullmäktigegruppen.
Helsingfors stadsfullmäktige.
Stadsfullmäktiges sammanträde börjar klockan 18 och kan följas i direktsändning på Helsingforskanalen. Bild: Sakari Röyskö

Juha Ahonen föreslås bli ny sektorchef i kultur- och fritidssektorn. Ahonen lämnar därmed tjänsten som kulturdirektör för Tammerfors stad.

Detaljplanen för mellersta delen av tornområdet i Böle gör det möjligt att uppföra en tornbyggnad i 32 våningar söder om Bölebron.

Stadsfullmäktige behandlar även Socialdemokratiska fullmäktigegruppens motion om att trygga tillgången till välfärdstjänster för unga och Gröna fullmäktigegruppens gruppmotion om lösningar på krisen inom småbarnspedagogiken.

Stadsfullmäktiges sammanträde börjar klockan 18 och kan följas i direktsändning på Helsingforskanalen eller på plats i stadshuset. Ingången till fullmäktigesalens publikläktare finns vid Sofiegatan 3. Sammanträdet kan också ses senare som inspelning på Helsingforskanalen.

Diskussionen på sociala medier sker på meddelandetjänsten X under hashtaggen #helvaltuusto.

Stadsfullmäktiges alla beslut kan läsas i beslutsmeddelandet, som publiceras på sidan med beslutsmeddelanden (på finska) efter sammanträdet.