Stadsstyrelsen reserverade ett område i Gräsviken för att utveckla ett projekt med ett flytande flervåningshus

Vid sammanträdet den 10 oktober beslutade stadsstyrelsen reservera ett område vid Märaholmskajen i Gräsviken för att utveckla ett projekt med flytande bostäder.

Vid sammanträdet den 10 oktober beslutade stadsstyrelsen reservera ett område vid Märaholmskajen i Gräsviken för att utveckla ett projekt med flytande bostäder. Området reserveras för Floating Flats Oy och reserveringen gäller till den 31 december 2024. Märaholmskajen ligger i västra delen av Gräsviken, söder om Drumsö bro, cirka 800 meter från Gräsvikens metrostation.

Projektet undersöker förutsättningarna för att bygga ett flytande flervåningshus i 4–5 våningar. Energin för uppvärmning och nedkylning av de flytande byggnaderna ska produceras med ytvattenvärme. Parkering för bilar planeras på pontoner under de flytande byggnaderna. Projektet stämmer överens med stadens strategiska mål i och med att det utnyttjar Helsingfors havsnära läge på ett nytt sätt för boende.

Stadsstyrelsen behandlade också för sin del de initiativ från ungdomar som lämnats in under perioden januari–juni. Initiativen ska behandlas i stadsfullmäktige i början av november. Med initiativ från ungdomar avses initiativ som helsingforsungdomar i åldern 13–17 år har tagit i frågor som gäller stadens verksamhet. Under perioden januari–juni lämnade ungdomarna in elva initiativ.

Dessutom valde stadsstyrelsen Kirsti Laine-Hendolin till ny medlem och ordförande i ekonomiförvaltningstjänsten Talpas direktion för den mandattid som tar slut 2023.

Stadsstyrelsens alla beslut kan läsas på sidan med beslutsmeddelanden (på finska). Beslutsmeddelandet är tillgängligt tills protokollet publiceras. Stadsstyrelsens protokoll kan läsas här (på finska).