Ta ett dopp i Östersjön och sätt kurs mot Stora räntan – Östersjödagen svallar av evenemang

Dagen som firas Östersjön till ära inleds torsdagen den 25 augusti i Huvilanranta tillsammans med Helsingfors festspel.
Meri Vuosaaren edustalla. Taustalla näkyy laiva.

Dagen som firas Östersjön till ära inleds torsdagen den 25 augusti i Huvilanranta tillsammans med Helsingfors festspel. På programmet står workshoppar, levande musik, paneldebatter och Östersjövänlig mat. Borgmästare Juhana Vartiainen håller ett välkomsttal vid evenemanget. Därefter följer hälsningar från bland annat Tallinns borgmästare Mihhail Kõlvartti och miljö- och klimatborgarråd Katarina
Luhr
och paneldiskussioner. Evenemanget streamas till Helsingforskanalen.

– Havets närvaro är en stor del av vår stads identitet och livskraft. I enlighet med vår nya stadsstrategi fortsätter vi att utveckla vårt havsnära Helsingfors ambitiöst. Vi förbättrar de maritima förbindelserna, strandrutterna, bryggorna och serviceinfrastrukturen för båtförare och främjar det maritima företagandet. Helsingfors är dessutom starkt engagerat i att värna om Östersjön och dess stränder samt minska utsläppen till Östersjön, säger borgmästare Vartiainen.

Under Östersjödagen bjuds det på en hisnande mängd evenemang på olika håll i staden.

Östersjödagen är en årlig festdag som ordnas för att fira havet. Dagen har lanserats av John Nurminens Stiftelse. Målet med dagen är att få oss alla att njuta av vårt unika hemhav och göra konkreta gärningar för dess bästa. Borgmästare Juhana Vartiainen håller ett välkomsttal vid evenemanget. 

Här kommer ett axplock ur Östersjödagens program:

Närmare uppgifter om programutbudet finns på Östersjödagens webbplats.(Länk leder till extern tjänst) 

Nyheten har
publicerats den 24.8 och har uppdaterats den 25.8.