Välkommen på ett svenskspråkigt invånarmöte om servicenätet i västra Helsingfors onsdagen 27.4.2022

Välkommen på ett svenskspråkigt invånarmöte om servicenätet i västra Helsingfors onsdagen 27.4.2022

Under hösten 2021 granskades och diskuterades det svenska servicenätet i västra Helsingfors med fokus främst på småbarnspedagogiken. I sammanhanget nämndes, att även servicenätet för den grundläggande utbildningen kommer att granskas inom en snar framtid. I diskussionerna under hösten presenterades uppgifter om elevprognoser och kommande renoveringar av de lokaler Hoplaxskolan använder. Det konstaterades att det sjunkande elevantalet medför att man bör ta ställning till vilka verksamhetsställen som skall förbli i skolans bruk, och vilka man möjligen avstår från. Svenska sektionen vid nämnden för fostran och utbildning kommer på sitt möte 7.6.2022 att ta ställning till verksamhetsförutsättningarna i Hoplaxskolans verksamhetsställe i Sockenbacka.

Onsdagen 27.4 kl. 17.00–18.30 ordnar den svenska servicehelheten vid fostrans- och utbildningssektorn ett invånarmöte om servicenätet i västra Helsingfors. Till servicenätet i västra Helsingfors hör bland annat Sockenbackaområdet. Du kan delta i mötet på plats på adressen Kånalavägen 13b. Ingen anmälan krävs. Programmet består bland annat av information kring tidigare godkända beredningar och planer. Framtida prognoser och utrymmesfrågor behandlas i samband med information om verksamhetsförutsättningar inom den grundläggande utbildningen.

Frågor som framkommit i tidigare ställningstagande besvaras dels i presentationer och dels i diskussionen efter presentationen.

Från den svenska servicehelheten deltar chefen för den grundläggande utbildningen Niclas Rönnholm, rektor Pia Silvander, ledande arkitekt Viivi Snellman, och specialplanerare Barbro Björk-Sinisalo.

Invånarna ges även möjligheten att säga sin åsikt i ärendet i Kerrokantasi-tjänsten(Länk leder till extern tjänst) under tiden 19.4–3.5.2022.

Du hittar materialet från tillfället här: Sockenbacka presentation (pdf)

Tilläggsinformation:
Niclas Rönnholm
Chef för den grundläggande utbildningen
niclas.ronnholm@hel.fi(Länk öppnar standardprogram för e-post)
09 310 86219