Kannelmäki alueena
Kannelmäki on yhdessä Malminkartanon kanssa yksi kolmesta kaupunkiuudistusalueesta. Kaupunkiuudistus tarkoittaa Kannelmäen pitkäjänteistä kehittämistä muun muassa täydennysrakentamisen ja palveluiden kehittämisen kautta, mutta myös lyhyen aikajänteen pienempiä toimenpiteitä kaupunkiympäristön kohentamiseksi esimerkiksi asemanseudulla ja muilla julkisilla paikoilla.
Kannelmäen asema ja Sitratori muodostavat tiiviin keskustan alueelle, jonka kerrostalo-, rivitalo- ja pientaloalueet ovat rakentuneet eri vuosikymmenten aikana. Kannelmäen juna-aseman välittömässä läheisyydessä sijaitsee teatteri- ja konserttikeskus Kanneltalo. Kanneltalon salissa esitetään vuosittain useita kantaesityksiä sekä monipuolista vierailuohjelmistoa.
Malminkartanon ja Kannelmäen välissä mutkittelevan Mätäjoen molemmin puolin aukeaa laaja viheralue Kartanonhaka. Sen puisto- ja jokimaisemat tarjoavat hienot puitteet kävelylenkeille ja kaikenlaiselle ulkoliikunnalle. Joen mutkaan on kaivettu erilaisten lintulajien suosima allas, jossa on iso laituri.
Kannelmäen ympäristöstä löytyy runsaasti upeita ulkoilumahdollisuuksia. Kehä I:n eteläpuolella sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Lassilan liikuntapuisto, jossa on muun muassa trampoliini- ja motoriikkarata sekä talvisin tekojääkaukalo. Kannelmäestä pohjoiseen sijaitsee myös Malminkartanon huippu kuntoportaineen.
Kaavoituksessa pyritään kehittämään aseman ja kauppakeskus Kaaren ympäristöjä monipuolisiksi asiointiympäristöiksi.
Vihdintien pikaraitiotieyhteyden suunnitellaan ulottuvan Lassilan kautta kauppakeskus Kaaren kohdalle Kantelettarentielle saakka.
Kannelmäen vanhan ostoskeskuksen alueelle rakennetaan uutta asumista ja liiketilaa vuonna 2016 hyväksytyn asemakaavan mukaisesti.
Kaavat ja suunnitelmat
Asemakaavoissa määritetään alueen maankäyttö, minne rakennamme esimerkiksi asuntoja, toimistoja ja puistoja tai missä kulkevat kadut ja muut väylät.
Liikenneyhteydet
Kannelmäki sijaitsee erinomaisten julkisten liikenneyhteyksien äärellä. Kehärataa pitkin pääsee junalla lentoasemalle 20 minuutissa sekä keskustaan 14 minuutissa. Tulevaisuudessa Kannelmäki kuuluu ratikkakaupunkiin, kun uusi Länsi-Helsingin raitioteiden yleissuunnitelman mukainen Vihdintien pikaraitiotieyhteys kulkee keskustasta Munkkiniemen kautta linjan päätepysäkille Kantelettarentielle Kannelmäkeen.
Palvelut
Kannelmäen kaupalliset palvelut ovat sijoittuneet Kauppakeskus Kaareen, Kannelmäen ostoskeskuksen alueelle ja Kannelmäen asemanseudulle.
Kannelmäessä ja sen lähialueilla sijaitsee useita päiväkoteja, kouluja, vanhusten palvelutaloja sekä terveyskeskus. Myös uusia päiväkoteja on rakenteilla. Kanneltalossa on kulttuuritarjontaa, kirjasto sekä nuorisotalo.
Yhteystiedot
Nimi
Assi Rautanen
Nimi
Max Takala
Tämän sivun löydät myös osoitteella hel.fi/uuttahelsinkia/kannelmaki.