Helsinki aloittaa maksuttomat korona- ja influenssarokotukset syyskuun puolivälistä alkaen

Helsinki tarjoaa maksuttomia korona- ja influenssarokotuksia henkilöille, jotka kuuluvat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksen piiriin. Rokotukset järjestetään porrastetusti.
Vaaleanpunainen ja sininen kuvituskuva viruksista.

Aloitamme henkilöistä, jotka ovat kaikkein alttiimpia vakavalle koronataudille, eli yli 80-vuotiaista ja voimakkaasti immuunipuutteisista kaiken ikäisistä henkilöistä. Voimakkaasti immuunipuutteisilla henkilöillä elimistön puolustusjärjestelmä on heikentynyt esimerkiksi elinsiirron myötä.

Yli 80-vuotiaat ja voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt saavat ensin pelkän koronarokotuksen ja myöhemmin syksyllä influenssarokotuksen. Näin he saavat paremman suojan tauteja vastaan. Viime vuosina koronaepidemia on alkanut aiemmin kuin influenssaepidemia, joka käynnistyy yleensä vuoden vaihteessa tai sen jälkeen.

Rokotukset hoivapalvelujen ja kotihoidon asiakkaille

Helsingin sairaalan vuodeosastot, seniorikeskukset ja palvelutalot rokottavat omat asiakkaansa. Kotihoidon asiakkaat ja heidän omaishoitajansa, jotka kuuluvat rokotussuosituksen piiriin, saavat rokotukset kotihoidosta. Näiden asiakasryhmien rokotukset alkoivat elo-syyskuun vaihteessa. Heidän ei tarvitse varata rokotusaikaa.

Rokotukset terveysasemilla

Terveysasemilla annettavat rokotukset aloitetaan 80 vuotta täyttäneiden ja voimakkaasti immuunipuutteisten koronarokotuksilla: he saavat koronarokotuksen 17.–27. syyskuuta ja influenssarokotuksen 4.–15. marraskuuta. Molempien rokotusten puhelinajanvaraus aukeaa 4. syyskuuta. 80 vuotta täyttäneet voivat varata ajan myös Maisassa (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)3.9. alkaen.

Rokotuksia annetaan lähes kaikilla terveysasemilla. Rokotukseen tulee varata aika. Ajan voi varata Maisassa (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)tai puhelimitse 09 310 46300(Linkki aloittaa puhelun), ma-pe klo 8–16.

  • 75–79-vuotiaat saavat korona- ja influenssarokotuksen samaan aikaan 30.9.–11.10. Tähän ryhmään kuuluvien ajanvaraus aukeaa 17. syyskuuta.
  • 65 vuotta täyttäneet ja yli 18-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat saavat koronarokotuksen ja influenssarokotuksen samaan aikaan 14.10.–1.11. Ajanvaraus aukeaa Maisassa 2.10. ja puhelinajanvaraus aukeaa 10.10.

Rokotukset neuvoloissa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa

Influenssarokotukset neuvolassa

Neuvolassa annetaan syksyllä influenssarokotuksia raskaana oleville ja 6 kk - 6-vuotiaille lapsille terveystarkastuskäyntien yhteydessä. Rokotukset aloitetaan, kun rokotteita on saatavilla.
Neuvoloissa annetaan influenssarokotuksia myös 4.–15. marraskuuta. Ajanvaraus avautuu Maisassa myöhemmin syksyllä. Tiedotamme tästä lähempänä ajanvarauksen aukeamista.

Koronarokotukset neuvolassa

Raskaana oleville tarjotaan koronarokotuksia tiistaista 3. syyskuusta alkaen Malmin Raitin yksikössä. Rokotusajan voi varata terveydenhoitajalta tai neuvolan puhelinpalvelusta, p. 09 310 55530(Linkki aloittaa puhelun) ma–pe klo 8–14. Koronarokotuksen voi saada myös neuvoloissa 4.–15. marraskuuta influenssarokotuskäynnin yhteydessä.

Voimakkaasti immuunipuutteiset 6 kk - 6-vuotiaat lapset saavat koronarokotteen erikoissairaanhoidon suosituksesta. Rokotukset annetaan Malmin Raitin yksikössä 3. syyskuusta alkaen. Ajan saa terveydenhoitajan vastaanotolla tai neuvolan puhelinpalvelusta.

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon asiakkaat saavat rokotukset koulu- ja opiskelijaterveydenhuollosta. Tästä tiedotetaan myöhemmin.