Helsinki tehostaa koronarokotuksia

Uutinen koronarokotuksista Helsingissä.
Kaksi rokottajaa ja rokotettava nainen keskustelevat keskenään.

Koronaepidemian kiihtyessä Helsinki tehostaa ja nopeuttaa koronarokotuksia. Tammikuun alussa aukeaa viides rokotuspiste Messukeskukseen ja vuoden vaihteen jälkeen rokotuksia tarjotaan myös iltaisin ja lauantaisin. Yksityisten työterveyshuoltojen mukaan tulo rokotuksiin nopeuttaa työikäisten rokotuksia.

”Haluamme kaikin mahdollisin tavoin omikronvariantin levitessä nopeuttaa helsinkiläisten koronarokotuksia. Tämä näkyy monina konkreettisina toimenpiteinä”, sanoo terveys- ja pähdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen.

Riskiryhmien ja 60 vuotta täyttäneiden rokotukset turvataan

Helsingissä halutaan varmistaa, että yli 60-vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat helsinkiläiset saavat kolmannet rokotukset mahdollisimman nopeasti. Ajanvarausjärjestelmään avataan 23.12. lähtien uusia tälle ryhmälle kohdennettuja aikoja. Uusia aikoja avataan tämän jälkeenkin sitä mukaa, kun rokottajia saadaan lisää.

Malmin rokotuspiste on auki tapaninpäivänä 26.12. Tapaninpäivän rokotusajat varataan ensisijaisesti 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville ja ajat avataan 23.12.

Lisäksi Helsinki avaa tammikuussa rokotuspisteitä yli 60-vuotiaille seniorikeskuksiin ja sairaalan yhteyteen. Tästä tiedotetaan tarkemmin joulun jälkeen.

”Iäkkäiden ja riskiryhmään kuuluvien rokotukset on tärkeä turvata, koska heillä on suurempi riski sairastua vakavaan covid19-tautiin”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen toteaa.

Kolmansia rokotuksia annetaan ajanvarauksella myös 18 - 59 -vuotiaille aikuisille. Ensimmäisen ja toisen rokotuksen saa ilman ajanvarausta suoraan rokotuspisteiltä.    

Helsingin rokotuspisteet Jätkäsaaressa, Kannelmäessä, Malmilla ja Myllypurossa ovat
joulun välipäivinä auki arkisin klo 8.15 - 16. Malmin rokotuspista on auki tapaninpäivänä.

Messukeskukseen rokotuspiste ja lauantaista rokotuspäivä 

Messukeskukseen avataan Helsingin viides rokotuspiste maanantaina 3. tammikuuta. Paikka soveltuu hyvin rokotuksiin. Se on keskeisellä paikalla ja hyvien liikenneyhteyksien päässä.  

Lauantaista 8. tammikuuta alkaen Helsingin rokotuspisteillä rokotetaan lauantaisin ja arki-iltaisin.

Rokotuksia perhekeskuksissa ja terveysasemilla

Itäkadun ja Kallion perhekeskuksissa aletaan rokottamaan maanantaina 27. joulukuuta 5 -11 -vuotiaita riskiryhmiin kuuluvia lapsia. Ajan voi varata osoitteesta koronarokotusaika.fi (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 

Myös terveysasemilla tarjotaan rokotuksia muiden käyntien yhteydessä.

Lisää rokottajia – yksityinen työterveyshuolto mukaan rokotuksiin

Helsinki rekrytoi koko ajan aktiivisesti rokottajia ja tarjoaa omalle henkilökunnalle mahdollisuuden tehdä lisätöitä rokotuspisteillä. Myös yksityistet työterveyshuollon toimijat ovat tulossa vuoden alussa mukaan rokottamaan.

”Yksityisten työterveyshuoltojen mukaan tulo rokotuksiin nopeuttaa työikäisten rokotuksia. Työterveyshuollot tiedottavat itse työntekijöitään, kun he aloittavat rokotukset”, Leena Turpeinen kertoo lopuksi.

Lisätietoa

Uutista päivitetty 23.12. klo 16: Ajanvarausjärjestelmään avataan 23.12. lähtien uusia yli 60-vuotiaiden ja riskiryhmiin kuuluvien helsinkiläisten kohdennettuja aikoja.

Kuva: Virpi Velin