Helsinkiläiset opinto-ohjaajat palkittiin digitaalisesta oppimisratkaisusta

Helsingin lukioissa työskentelevät opinto-ohjaajat Satu Alatalo ja Anniina Järvinen on palkittu vuoden parhaimpien digitaalisten oppimisratkaisujen kehittämisen
Palkittu opinto-ohjaaja

Helsingin kaupungin lukioissa työskentelevät opinto-ohjaajat Satu Alatalo ja Anniina Järvinen on palkittu vuoden parhaimpien digitaalisten oppimisratkaisujen kehittämisen kilpailussa. Alatalo ja Järvinen palkittiin kehittämästään Opopassi-ratkaisusta, joka toimii lukiolaisten opintojen ohjauksen digitaalisena oppimisympäristönä.

”Tämä on nuorten jatko-opintojen ja tulevaisuuden suunnittelun työkalu, jonka avulla nuori voi löytää oman polkunsa tehtäviä tekemällä. Sisältö perustuu lukion opo 2-opintojakson opetussuunnitelmaan. Opopassilla on nyt jo noin 200 000 käyttäjää, eli Suomen lukiolaisista suuri osa käyttää työkalua, joka on maksutta kaikkien käytössä. Olemme kouluttaneet valtakunnallisesti jo yli 500 opinto-ohjaajaa työkalun käyttöön”, kertoo opinto-ohjaaja ja apulaisrehtori Satu Alatalo.

Opopassi sai palkintoraadin kunniamaininnan sisukkuudesta, jolla kehittäjät ovat oman työnsä ohella kehittäneet ratkaisua. Opopassi palkittiin myös yleisön suosikkina. Kilpailun järjesti Suomen eOppimiskeskus(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) ry.