
KerroKantasi -kyselyihin voi vastata aikavälillä 1.–30.4.2025. Kysymykset kartoittavat sitä, mihin asioihin Helsingin vanhus- ja vammaisneuvostojen kannattaisi asukkaiden mielestä vaikuttaa. Lisäksi kysytään, mitä yhdistyksiä kaupunkilaiset toivoisivat neuvostoihin asukkaita edustamaan.
Vastaa
vanhusneuvoston KerroKantasi -kyselyyn(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
.
Vastaa
vammaisneuvoston KerroKantasi -kyselyyn(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
.
Helsingin vammaisneuvoston toimintaa ja kokoonpanoa käsittelevä yhdistysten keskustelutilaisuus järjestetään torstaina 24.4.2025 kello 17–19 kaupungintalon Tapahtumatorilla.
Ilmoittautumiset(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Forms-lomakkeella, 14.4. mennessä.
Helsingin vanhusneuvoston keskustelutilaisuus järjestetään perjantaina 25.4. 2025 kello 13–15 kaupungintalon Tapahtumatorilla.
Ilmoittautumiset(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Forms-lomakkeella, 14.4. mennessä.
Uusi kaksivuotinen toimikausi on alkamassa kesän jälkeen
Helsingin vaikuttamistoimielinten kaksivuotinen toimikausi on vaihtumassa kuntavaalien jälkeen syksyllä 2025. Kaupunkilaisten ja yhdistysten näkemysten kerääminen käynnistää Helsingin vanhus- ja vammaisneuvostojen uuden toimikauden 2025–2027 asettamispäätösten valmistelun. Kaupunginhallitus tulee päättämään neuvostojen tehtävät sekä nimeää yhdistykset ja valtuustoryhmien edustajat.
Kuntalain ja hyvinvointialuelain mukaiset vaikuttamiselimet edistävät yhteistyötä Helsingissä. Vanhusneuvosto edistää ikääntyneen väestön ja vammaisneuvosto edistää vammais- ja pitkäaikaissairaiden kaupunkilaisten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia.
– Helsingissä on jo vuosia tehty tiivistä yhteistyötä, jotta ikääntyneen väestön ääni kuuluu kaupungissa. Yhteistyön kehittäminen on huhtikuussa erityisen ajankohtaista, kertoo ikääntyvän väestön osallisuuden asiantuntija Marja Säikkä.
Molemmat neuvostot vaikuttavat asioissa, joilla on merkitystä ikääntyneen väestön, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden helsinkiläisten hyvinvoinnin, terveyden, osallisuuden, elinympäristön, asumisen, liikkumisen, päivittäisistä toiminnoista suoriutumisen ja heidän tarvitsemiensa palvelujen kannalta.
– Vammaisneuvostossa tuemme yhteiskunnallista keskustelua ja edistämme toimijoiden välisiä yhteistyömuotoja. Tässä työssä hyödymme kaupunkilaisten kehittämisajatuksista, sanoo vammaisten helsinkiläisten osallisuuden asiantuntija Tiina Lappalainen.