Stadin Silakkamarkkinat joudutaan sulkemaan tältä päivältä kovan tuulen vuoksi

Helsingin Kauppatorilla sunnuntaista asti vietettyjä Stadin Silakkamarkkinoita on tänään koetellut tuuli ja sade. Sääennuste lupaa kovia tuulenpuuskia ja markkinoiden turvallisuutta ei pystytä takaamaan ennusteen mukaisissa sääolosuhteissa. Markkinat suljetaan tältä päivältä, mutta avataan taas sääolosuhteiden salliessa huomenna ja pidetään auki aina lauantaihin 12. lokakuuta asti.
Stadin Silakkamarkkinoilla on sääolosuhteiden takia ollut tänään hiljaista. Kuva: Oona Simolin
Stadin Silakkamarkkinoilla on sääolosuhteiden takia ollut tänään hiljaista. Kuva: Oona Simolin

Helsingissä tuulenpuuskien on ennustettu nousevan tämän päivän aikana yli 20 metriin sekunnissa ja Stadin Silakkamarkkinoiden turvallisuutta ei pystytä takaamaan ennusteen mukaisissa sääolosuhteissa. Markkinat suljetaan tältä päivältä, ja torilla tehdään tarvittavia turvatoimenpiteitä. Stadin Silakkamarkkinat avataan sääolosuhteiden salliessa huomenna ja pidetään auki aina lauantaihin 12. lokakuuta asti.

– Sään ääri-ilmiöt ovat tapahtumien turvallisuussuunnittelun keskiössä. Nyt jouduimme tekemään tämän ratkaisun, jotta yleisön ja myyjien turvallisuus voidaan taata. Onneksi markkinoita on vielä kolme päivää jäljellä ja tuotteita riittää ostettavaksi lauantaihin asti, tapahtuman toteuttamisesta vastaavan Helsingin tapahtumasäätiön toimitusjohtaja Stuba Nikula kertoo.

Stadin Silakkamarkkinat on avoinna Kauppatorilla lauantaihin 12. lokakuuta. Myyntiaika on sunnuntaista perjantaihin klo 9–19 ja lauantaina klo 9–16. Stadin Silakkamarkkinat on osa Helsingin ruokavuotta 2024. Sunnuntaina 13. lokakuuta Kauppatorilla vietetään Perinteistä Purjelaivapäivää jo 37. kerran.