Helsingfors Strömmingsmarknad måste stänga idag på grund av kraftiga vindar

Helsingfors Strömmingsmarknad, som har hållits på Salutorget sedan i söndags, har idag drabbats av kraftiga vindbyar och regn. Väderprognosen ulovar kraftiga vindar, och marknadens säkerhet kan inte garanteras under de förväntade väderförhållandena.
Salutorg med vattenregn.
Marknaden kommer att vara stängd idag men öppnar igen imorgon, om väderförhållandena tillåter, och kommer att hålla öppet fram till lördagen den 12 oktober. Bild: Oona Simolin

Helsingfors Strömmingsmarknad, som har hållits på Salutorget sedan i söndags, har idag drabbats av kraftiga vindbyar och regn. Väderprognosen ulovar kraftiga vindar, och marknadens säkerhet kan inte garanteras under de förväntade väderförhållandena. Marknaden kommer att vara stängd idag men öppnar igen imorgon, om väderförhållandena tillåter, och kommer att hålla öppet fram till lördagen den 12 oktober.

– Extrema väderförhållanden måste tas i hänsyn till i säkerhetsplaneringen för evenemang. Den här gången var vi tvungna att fatta detta beslut för att säkerställa publikens och försäljarnas säkerhet. Lyckligtvis är det fortfarande tre dagar kvar av marknaden, och det finns gott om produkter att köpa fram till lördag, säger Stuba Nikula, VD för Helsingfors evenemangsstiftelse som ansvarar för att organisera evenemanget.

Du kanske är intresserad av