Taiteiden yönä kulttuurikeskuksissa juhlitaan yhdenvertaisuutta ja nautitaan musiikista

Taiteiden yönä Helsingin kulttuurikeskuksissa on tarjolla konsertteja, keskusteluja, työpajoja ja yhdessäoloa. Kulttuurikeskus Caisassa käynnistyy yhdenvertaisuutta juhlistava Outsider Art Festival, jonka näyttelyn avaa apulaispormestari Paavo Arhinmäki. Malmilla jatketaan huikeaa Malmin tapahtumakesää ja Stoassa vietetään perinteistä Elojuhlaa. Annantalossa kuullaan taitelija Jukka Kääriäisen kesän aikana lasten kanssa yhdessä koostaman Unelmia ja toiveita -musiikkiteoksen ensiesitys. Kaikkiin kulttuurikeskusten Taiteiden yön tapahtumiin on vapaa pääsy.
Stoan aukion veistoksella on tanssittu ja taiteiltu. Tänä vuonna Stoan Elojuhlan ohjelmassa on konsertteja, sirkusta ja työpajoja. Kuva: Akifoto Oy
Stoan aukion veistoksella on tanssittu ja taiteiltu. Tänä vuonna Stoan Elojuhlan ohjelmassa on konsertteja, sirkusta ja työpajoja. Kuva: Akifoto Oy

Helsingin kulttuurikeskukset tarjoavat Taiteiden yönä 15.8. hauskaa tekemistä ja hyvää musiikkia moneen makuun ja kaikenikäisille.

Annantalon koko perheen Taiteiden yö on täynnä toiveita ja unelmia. Annantalon kesätaiteilija Jukka Kääriäinen on kesän aikana kerännyt kävijöiden mietteitä tulevaisuudesta ja säveltänyt niiden pohjalta uuden Toiveita ja unelmia -musiikkiteoksen. Teos kuullaan livenä kello 16.30 alkaen. Lisäksi työpajoissa rakennellaan kummallisia härveleitä ja tutustutaan supervoimiin. Lue lisää: Annantalon Taiteiden yö(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Kulttuurikeskus Caisassa käynnistyy 15.8. yhdenvertaisuutta ja moninaisuutta juhlistava Outsider Art Festival, joka antaa äänen outsider-taiteen tekijöille. Caisan galleriassa avautuu ryhmänäyttely Todellisuus, joka pohtii, miltä maailma voisi näyttää outsider-taiteilijan näkökulmasta. Näyttelyn kaikille avoimet avajaiset järjestetään Taiteiden yönä 15.8. kello 15–17, jonka jälkeen galleria on auki kello 22 asti. Avajaispuheen pitää Helsingin kulttuurista ja vapaa-ajasta vastaava apulaispormestari Paavo Arhinmäki. Avajaisiltaan sisältyy myös lyhytelokuvanäytös ja musiikkia. Lavalla nähdään Madde Matilda -popduo, sekä rap-artistit Pure ja MC Zen & Urbaani unelma. Lue lisää: OAF x Caisa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Espan lavalla kuullaan Janne Masalinin yhden miehen bändiä, ja hänen jälkeensä lavan valloittaa Pekko Käppi & K:H:H:L yhdessä Laura Moision, Ismaila Sanén ja Kielo Kärkkäisen kanssa. Konsertit ovat Etno-Espan ohjelmistoa. Illan päättää timanttinen Vilma Jää kansanperinnettä ja synteettisiä soundeja yhdistelevällä popillaan. Lue lisää: Taiteiden yö Espan lavalla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Kanneltalossa lumoudutaan musiikin ja luonnon kauneudesta, kun elokuun illassa esiintyy eri kansanmusiikin perinteitä yhdistelevä Kaiun kajo. Sitratorilla pääse taiteilemaan kukkakimppuja. Lue lisää: Taiteiden yö Sitratorilla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Kulttuurikeskusten Taiteiden yössä pääsee taiteilemaan myös itse erilaisissa työpajoissa.  Kuva Stoan Elojuhlasta. Kuva: Akifoto Oy
Kulttuurikeskusten Taiteiden yössä pääsee taiteilemaan myös itse erilaisissa työpajoissa. Kuva Stoan Elojuhlasta. Kuva: Akifoto Oy

Malmin tapahtumakesä tarjoaa ikärajattomia konsertteja ja muuta ohjelmaa koko perheelle elokuun loppuun asti. Taiteiden yönä esiintyvät mm. Pikku Papun Orkesteri, Modem ja Grande Mahogany. Lisäksi Ala-Malmin puistossa järjestetään erilaisia työpajoja ja Malmimarkkinat. Lue lisää: Malmin tapahtumakesän Taiteiden yö(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Maunula-talossa runoillaan ja improillaan työpajoissa sekä muistellaan kesää yhteislaulujen parissa. Illan päättää Ogeli Big Band. Lue lisää: Taiteiden yö Maunula-talossa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Kulttuurikeskus Stoan perinteinen Elojuhla on täynnä musiikin lumoa, sillä UMO Helsinki Jazz Orchestra saa solisteikseen Pikku Papun Orkesterin sekä Elena Mindrun & Juha-Pekka Mikkolan. Stoan aukiolla voi osallistua työpajoihin ja tutustua skeittailun saloihin Skeittipakussa. Lue lisää: Stoan Elojuhla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Vuotalon Taiteiden yö on maailmanmusiikin, tanssin ja iloisen yhdessäolon juhlaa. Illan aikana esiintyvät Delado International ja Dan + Claudia Zanes. Vuotalon alapihalla Story Sharing Caféssa jaetaan ja kuullaan arjen tarinoita. Kielinä ovat ainakin englanti, suomi, ruotsi, arabia, paštu, espanja ja venäjä. Lue lisää: Taiteiden yö Vuotalossa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Taiteiden yöstä käynnistyy Helsingin kulttuurikeskusten monipuolinen syyskausi, joka täyttyy musiikista, teatterista, tanssista ja näyttelyistä kaiken ikäisille kaupunkilaisille.

22 Pistepirkko veti yleisöä Maunula-talon Taiteiden yöhön vuonna 2023. Kuva: Mark Abramov
22 Pistepirkko veti yleisöä Maunula-talon Taiteiden yöhön vuonna 2023. Kuva: Mark Abramov