Tällä sivulla
- Ladataan sisällysluetteloa
Vesilaitoksen perustaminen tai talousveden jakelu, esimerkiksi vesiosuuskunta tai veden jakaminen tapahtumissa omilla laitteilla, vaatii terveydensuojelulain määrittelemän hakemuksen tai ilmoituksen.
Tee vedenjakelua koskeva hakemus tai ilmoitus
Vedenjakelua tai vesiosuuskuntaa koskevat ilmoitukset ja hakemukset toimitat Helsingin talousvesivalvontaan Ilppa-asiointipalvelun kautta tai erillisellä lomakkeella. Ilmoituksen tai hakemuksen käsittelystä peritään hinnaston mukainen maksu.
Käsittelyaika
Käsittelyaika on 30 vuorokautta.
Lisätiedot
Jos et voi täyttää hakemusta Ilppa-palvelussa, täytä PDF tai Word-lomake ja lähetä se talousvesivalvontaan sähköpostitse osoitteeseen kymp.talousvesivalvonta@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman). Voit myös tulostaa lomakkeen ja lähettää sen postitse osoitteeseen Helsingin kaupungin kirjaamo / ympäristöpalvelut / elintarviketurvallisuusyksikkö, PL 10, 00099 Helsingin kaupunki.
Linkit
Asioi verkossa
Täytä lomake
Tee vedenjakelua koskeva hakemus tai ilmoitus
Teenkö vedenjakelua koskevan hakemuksen vai ilmoituksen?
Sinun on haettava hyväksyntä talousvettä toimittavalle laitokselle vähintään kolme kuukautta ennen toiminnan aloittamista. Laitos ei voi toimittaa talousvettä ennen kuin sen toiminta on hyväksytty.
Olennaista muutosta koskeva hakemus sinun on tehtävä viimeistään 30 vuorokautta ennen toiminnan muuttamista. Toimintaa ei saa muuttaa ennen kuin hakemus on hyväksytty.
Tee talousveden jakamisesta hakemus seuraavissa tapauksissa:
- Sinulla on talousvettä toimittava laitos, jolla on omaa veden tuotantoa tai veden käsittelyä (myös tukkuvesilaitos lasketaan).
- Laitoksen toiminta muuttuu olennaisesti. Esimerkiksi vedenottoa tai vedenkäsittelyä laajennetaan tai muutetaan olennaisesti tai veden jakelussa tai laadussa tapahtuu olennaisia muutoksia.
Tee talousveden jakamisesta ilmoitus seuraavissa tapauksissa:
- Sinulla on talousvettä toimittava laitos, esimerkiksi vesiosuuskunta, jolla ei ole omaa vedenottamoa tai käsittelyä.
- Olet toiminnanharjoittaja, joka ottaa talousvettä omilla laitteilla osana julkista tai kaupallista toimintaa. Esimerkiksi jakelet talousvettä tapahtumissa.
- Olet yhteisessä tai yksityisessä käytössä olevan vedenottamon tai vesisäiliön omistaja. Esimerkiksi kimppakaivo tai vesiosuuskunta, joka tuottaa vettä vähintään 50 henkilön tarpeisiin tai vähintään 10 kuutiota vuorokaudessa.