Bedöm symtomen smidigt på nätet på Omaolo.fi

Ett smidigt sätt för att kartlägga sin hälsa är Omaolos hälsogranskning.

Man bör tänka på hälsofrågor nu och då, även när allt känns rätt. Ibland kan det ligga något under ytan som det är bäst att ta tag i snarare och inte senare. Ett smidigt sätt för att kartlägga sin hälsa är Omaolos hälsogranskning.

 ”I Omaolos hälsogranskning får kunden lätt och avgiftsfritt direkt respons på den egna hälsan. Om det föreligger en allvarlig hälsorisk blir man kontaktad av ett proffs efter granskningen, berättar ledande överläkare Marja-Liisa Lommi

I juni deltar Helsingfors i Digi-Finlands Omaolo-kampanj där den elektroniska hälsogranskningen marknadsförs på internet och i sociala medier. Kampanjen syns även på Yle:s Tv-kanaler som en infosnutt.     

Det är fint att vi nu då pandemiläget aningen lättar kan fokusera mer på hälsofrämjande åtgärder och förebyggande tjänster, konstaterar Lommi.  

Kampanjens syfte är att få ”vanligt folk” att testa tjänsten med låg tröskel. Kommunikationen ska väcka tankar och ställa direkta frågor som är lätta att besvara i Omaolo. 

Tjänsten Omaolo erbjuder också stöd efter hälsogranskningen. På Omaolo finns må bra-coaching som uppmuntrar till nya levnadsvanor och en ny livsstil exempelvis för att minska alkoholkonsumtionen eller öka motionen.