Fullmäktige behandlar bolagisering av teamet Digital grund, konkurrensutsättning av företagshälsovården och 21 motioner

Stadsfullmäktige sammanträder onsdagen den 1juni kl. 18. På agendan står bl.a. bolagiseringen av teamet Digital grund. och konkurrensutsättningen av företag
Valtuustosalin ovi.

Stadsfullmäktige sammanträder onsdagen den 1 juni kl. 18. På agendan står bland annat bolagiseringen av teamet Digital grund och konkurrensutsättningen av företagshälsovården samt 21 fullmäktigemotioner.

Stadskansliets funktion Digital grund inledde sin verksamhet på stadsnivå 1.1.2021. Helsingfors har berett bildandet av ett in-house-bolag som erbjuder grundläggande digitala tjänster. I fjol centraliserades de grundläggande digitala tjänsterna för stadens sektorer och centralförvaltning. Arbetet fortsätter när staden nu förbereder sig för att bilda ett bolag som ska erbjuda tjänsterna. Det nya bolaget ska inleda sin verksamhet i början av nästa år.

För att förbättra tillgången till företagshälsovård har staden berett en konkurrensutsättning av Företagshälsan Helsingfors tjänster.

Fullmäktigemotionerna gäller många frågor såsom trafiksäkerheten och byggandet av en fotbollshall.

Sammanträdet börjar kl. 18 och kan följas i direktsändning på Helsingforskanalen. Sändningen kan även ses senare som inspelningar på Helsingforskanalen.

Du kan följa fullmäktiges beslut i ett fält under sändningsvyn på Helsingforskanalen. För besluten redogörs efter sammanträdet dessutom i stadsfullmäktiges beslutsmeddelande.

Läs mer

Stadsfullmäktiges föredragningslista 1.6.2022

Helsingforskanalen(Länk leder till extern tjänst)

Fpto: Paavo Jantunen