Helsingfors erbjuder företag inom inlärningsteknologi en språngbräda till internationell tillväxt

EdTech Hautomo Helsinki är Finlands första företagskuvösprogram som fokuserar på att stödja uppstartsföretag inom inlärningsteknologi. Ansökan till det 20 veckor långa programmet är öppen igen. Till kuvösen väljs potentiella företag inom inlärningsteknologi, med vilka Helsingfors stads experter skärper teamens affärsidéer och samarbetar för att hjälpa till att utveckla kommersialiserade, skalbara och internationella affärsverksamhetskoncept.
Bang Lee och Nayoung Yoon deltog i EdTech Hautomo Helsinki med företaget Sam Corporation som fokuserar på en lösning för interaktivt berättande. Bild: Helsinki Education Hub
Bang Lee och Nayoung Yoon deltog i EdTech Hautomo Helsinki med företaget Sam Corporation som fokuserar på en lösning för interaktivt berättande. Bild: Helsinki Education Hub

Syftet med EdTech Hautomo Helsinki är att hjälpa företag att skapa en stadig grund för affärsverksamheten. Programmet ordnas nu för femte gången och ansökningar kan lämnas in fram till den 30 april 2023.

I programmet stärks affärsplanen, den pedagogiska effektiviteten och marknadsföringen

De team som väljs till kuvösprogrammet får främja sin affärsverksamhet genom tematiska veckor som omfattar ämnen som affärsplan, pedagogisk effektivitet samt försäljning och marknadsföring. Deltagarna erbjuds också möjlighet att få ytterligare stöd från mentorer inom branschen.

Resultaten från de företag som tidigare deltagit i EdTech Hautomo Helsinki är lovande. De uppstartsföretag som gått igenom kuvösprogrammet har berömt stadens hjälp med bland annat att starta företag, hitta samarbetspartner, skapa en affärs- och produktplan samt med att öka produktens pedagogiska effektivitet till en ny nivå.

– Den vägledning och det stöd vi har fått under programmet har varit fantastiskt. Utbildarna är yrkesverksamma inom affärsverksamhet och utbildning och våra mentorer är erfarna företagare som känner till recepten på både framgångsrika och misslyckade företag, säger Tiago da Silva Carvalho, grundare av företaget LiveTalks som deltog i kuvösen.

De valda teamen har tillgång till alla Helsingfors Education Hubs tjänster, såsom gratis delat utrymme i Helsingfors centrum och ett brett utbud av evenemang inom branschen. Dessutom kan deltagarna, om möjligt, dra nytta av stadens försöksplattformstjänster och tillsammans med användarna utveckla sin lösning. I slutet av programmet får teamen också pitcha sina innovationer för ledande experter, investerare och påverkare inom branschen. Detta fungerar som en språngbräda till företagets nästa steg mot tillväxt och skalbarhet.

– Alla här på Hub har varit mycket hjälpsamma och trevliga. Gemenskapen är också levande och fullt av likasinnade människor från olika bakgrunder. Lokalen är perfekt för arbete och möten. Du vet aldrig vem du kommer att träffa idag: lärare, investerare, forskare eller en hel skolklass kan komma in genom dörren, tillägger da Silva Carvalho.

Helsingfors är en föregångare inom inlärningsteknologi

Helsingfors ekosystem för inlärningsteknologi har uppmärksammats globalt. EdTech Hautomo Helsinki har också blivit ett populärt kuvösprogram. Hittills har 40 uppstartsföretag gått igenom det och företag från hela världen har sökt till programmet. I Helsingfors har företagen en stadig grund för att bygga tillväxt och dra nytta av det omfattande nätverket inom branschen och finansieringsmöjligheterna. 

I sin stadsstrategi vill Helsingfors stad också vara en aktör som starkt stöder företagens konkurrenskraft och där affärsverksamhet som löser globalt betydande problem utvecklas. För att uppnå målet satsar staden även mer på stöd till företagens innovationsverksamhet. Helsingfors erbjuder företagen omfattande tjänster för handledning i affärsverksamhet, evenemang och en internationellt unik försöksmiljö. Stadens mål är att hela staden fungerar som försöksplattform för företagens nya kreativa affärsverksamhet. I detta arbete spelar stadens kuvösverksamhet en viktig roll.

– Helsingfors är verkligen världens huvudstad för lärande och i kombination med vårt starka uppstartsekosystem är staden den perfekta miljön för tillväxt vad gäller innovationer inom inlärningsteknologi. Vi är mycket stolta över alla team som har gått igenom kuvösprogrammet och vi hoppas kunna locka nya och ambitiösa sökande till den femte omgången, säger Mia-Stiina Heikkala, ledande expert för Helsinki Education Hub.

EdTech Hautomo Helsinkis nya program startar i augusti 2023 och tio företag väljs till det. Mer information om programmet och dess ansökningskriterier finns på programmets sidor. Ytterligare frågor om programmet kan skickas via e-post: educationhub@hel.fi(Länk öppnar standardprogram för e-post).