Nya hyresavtal för idrottsverksamhet i Tölö och Skomakarböle

Helsingfors stadsstyrelse beslutade fortsatta hyresavtal för Saharaplanen i Tölö bollplansområde och för en en racketspelhall i Skomakarböle.

Stadsstyrelsen godkände att Saharaplanen i Tölö bollplansområde hyrs ut till Helsinki Stadion Management Oy. Området hyrs ut för tiden 1.8.2021–31.7.2036 med tanke på idrottsverksamhet. Det gällande hyresavtalet mellan staden och Helsinki Stadion Management Oy för samma område går ut när det nya hyresavtalet träder i kraft.

Stadsstyrelsen godkände också att ett område på ca 11 937 kvadratmeter i Skomakarböle hyrs ut till Helsingin Mailapelikeskus Oy. Området hyrs ut för idrottsverksamhet från en tidpunkt som idrottsdirektören bestämmer senare till 31.12.2037. Det gällande hyresavtalet mellan staden och Helsingin Mailapelikeskus Oy för samma område går ut när det nya hyresavtalet träder i kraft. För området planeras en ny övertryckshall bland annat med tanke på tennis.

Stadsstyrelsen antecknade också en utredning om åtgärderna för utveckling av bostadsläget för ungdomar i eftervård.

Stadsstyrelsens alla beslut kan läsas på sidan med beslutsmeddelanden (på finska). Beslutsmeddelandet är tillgängligt tills protokollet publiceras. Stadsstyrelsens protokoll kan läsas här.