Staden bereder nya gatuplaner för Grejusgatan, Idrottsgatan och Läkaregatan

Staden meddelar om framläggande av planerna senare i år.
En vårlig vy på Idrottsgatan 2022. Bild: Laakson yhteissairaalan allianssi
En vårlig vy på Idrottsgatan 2022. Bild: Laakson yhteissairaalan allianssi

Stadens gatuplanerare och planerare för Dals samsjukhus bedriver ett nära samarbete eftersom nya sjukhusbyggnader för Dals sjukhus kräver förnyande av kommunaltekniken även på gatorna i närheten av sjukhusområdet.

Staden bereder gatuplaner för följande områden:

  •  Grejusgatan
  • Norra delen av Idrottsgatan mellan Grejusgatan och Läkaregatan
  • Läkaregatan mellan Idrottsgatan och Centralparken.

Staden har inlett mätningar och undersökningar i anslutning till gatuplaneringen i området för Läkaregatan. Staden fortsätter arbetet bland annat med miljötekniska markundersökningar senare i år.

I samband med saneringen av gatorna moderniseras trafikarrangemangen för kollektivtrafiken, gång- och cykeltrafiken. Dessutom sanerar staden gatukonstruktionerna och bland annat kommunaltekniken under gatorna.

Enligt en preliminär plan blir alla gatuplanerna färdiga under 2023. Invånare har möjlighet att ta del av planerna för Idrottsgatan uppskattningsvis sommaren 2023 och planerna för Grejusgatan och Läkaregatan uppskattningsvis hösten 2023.

Helsingfors stad informerar i sina officiella kanaler när gatuplanerna är framlagda. Staden informerar om ärendet bland annat på stadens webbplats.