Stadsfullmäktige behandlar Norra banan och detaljplaneändringar

Vid sitt sammanträde onsdagen den 15 i februari behandlar stadsfullmäktige översiktsplanen för Norra banan. Norra banan är en cirka 9 kilometer lång stomförbindelse för cykeltrafiken från Kottby station till gränsen till Vanda. Avsikten är att projektet genomförs etappvis.
Fullmäktigeledamöter sitter i fullmäktiges sessionssal vid sammanträdet 7.9.2022.
Vid sitt sammanträde onsdagen den 15 i februari behandlar stadsfullmäktige översiktsplanen för Norra banan. På den här bilden är fullmäktigeledamöter vid sammanträdet 7.9.2022. Bild: Pertti Nisonen

Dessutom behandlar stadsfullmäktige två detaljplaneändringar för Beckfabrikskvarteren i Malm och Villeberget i Nordsjö.

Även många motioner behandlas. I motionerna föreslås bland annat regler för användning och parkering av elsparkcyklar, ett flerspråkigt seniorcenter, plantering av vilda växter i parker, en tillgängligare missbrukarvård, mer vegetarisk och vegansk mat vid lekparksmåltiderna samt ett havsbad och en hälsooas på Hanaholmen.

Sammanträdet börjar klockan 18 och kan följas i direktsändning på Helsingforskanalen eller på plats i stadshuset (ingång vid Sofiegatan 3). Sammanträdet kan också ses som inspelning på Helsingforskanalen. Sammanträdet diskuteras på Twitter med hashtaggen #helvaltuusto.

För de beslut som fattas vid sammanträdet redogörs i stadsfullmäktiges beslutsmeddelande, som publiceras efter sammanträdet på sidan med beslutsmeddelanden på adressen hel.fi/kaupunginvaltuusto (på finska).