Vad undrar du över? – Chatten för unga svarar

I chatten kan du fråga om saker som oroar dig kring hälsa, mental hälsa, rusmedel eller mobbning, men även om arbete och studier eller mänskliga relationer.
Mietteliäs tyttö istuu sängyllä ja käyttää tietokonetta.

Helsingfors har öppnat chattjänsten Nuorten chatti. Tjänsten är till för dig, unga Helsingforsbo i åldern 16–29 år, och är i början öppen vardagar kl. 12–15. Chatten betjänar även invånare från andra kommuner som studerar i Helsingfors och har rätt till studerandehälsovård.

I chatten betjänas du av yrkesutbildade personer inom såväl social- som hälsovårdssektorn. Du kan med en låg tröskel fråga om saker som oroar dig kring hälsa, mental hälsa, rusmedel eller mobbning, men även om arbete och studier eller mänskliga relationer. Dessutom kan du valfritt påbörja samtalet utan någon speciell orsak.

I Nuorten chatti-tjänsten får du prata om din situation med en yrkesutbildad person och vid behov funderar ni tillsammans över en tjänst som passar dig.

Du kan chatta anonymt, men du har även möjlighet att identifiera dig. Identifikation möjliggör tidsbokning, kontaktbegäran samt granskning av dina egna uppgifter.

Nuorten chatti-tjänsten och webbplatsen Ungdomarnas Helsingfors bildar tillsammans en helhet som betjänar unga Helsingforsbor på ett genuint sätt. Tills vidare betjänar chatten på finska.

Unga – ta kontakt! Varje meddelande är viktigt.

Chatten betjänar vardagar kl. 12–15.

Chatten finns på adressen:

www.hel.fi/nuoret  

Uppdaterig av nyheten 4.1.2021

Från början av 2021 står tjänsten Nuorten chatti till tjänst vardagar klockan 12-15.

Uppdaterig av nyheten 29.3.2021

Öppettider uppdaterade till nyhetstext.


Foto: Virpi Velin